Tinctura de plop negru, eficientă în numeroase afecţiuni

de Mirabela ȘERBĂNESCU Luni, 26 Februarie 2024 511
Arbore maiestuos, care atinge vârste de până la 400 de ani, plopul este și o sursă de leacuri tradiționale de o valoare incontestabilă.
Tinctura de plop negru se prepară de muguri bine uscați, care se transformă într-o pulbere fină cu ajutorul unei râșnițe de cafea. Cu pulberea se umple un borcan pe un sfert, peste care se toarnă alcool de 90º până se umple borcanul, având grijă să lăsați două degete libere. Borcanul se închide ermetic și se agită energic 1-2 minute, după care se lasă la macerat, la temperatura camerei, timp de 12 zile. La sfârșit se filtrează, iar tinctura se păstrează în recipiente din sticlă, închise la culoare, la loc răcoros și întunecat.
Se administrează câte 60-100 de picături, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, în combinație cu o linguriță de miere de albine sau îmbibate pe pâine, dar niciodată diluate în apă, deoarece reacția dintre cele două duce la scăderea efectelor curative ale tincturii.
Dintre indicațiile terapeutice ale tincturii amintim: cistită, infecții renale, gripă, guturai, durere de cap, febră, fibroame, colită, reumatism, amigdalită. De asemenea, aceasta este indicată în caz de boli articulare, traheită, bronșită, răni superficiale, arsuri de gradul I, hemoroizi, acnee,
eczeme infecțioase. Persoanele care suferă de hepatită virală, toxică, metabolică, steatoză și ciroză hepatice, ulcer gastric și duodenal în forme avansate, gastrită hiperacidă, femeile însărcinate și cele care alăptează nu trebuie să consume această tinctură. Atenţie, însă! Nu consumaţi tinctura decât la recomandarea medicului.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei