Tratamente personalizate pentru faţetele dentare, la Clinica M&M Dental Team din Constanţa

de Mirabela ȘERBĂNESCU Vineri, 05 Mai 2023 2946
La ora actuală, fațetele dentare reprezintă soluția dinților frumoși oferită, acum, prin tratament personalizat de către dr. Cristian Mina, în cadrul Clinicii M&M Dental Team din Constanţa, cu sediul pe strada Oneşti nr. 37. În această clinică, într-o atmosferă liniștită și plăcută, sunt asigurate o serie de servicii medicale de un înalt profesionalism. Este locul unde garanția calității activității medicilor este determinată de studiile permanente pe care le fac și de experiența dobândită în decursul anilor.
Revenind la fațetarea dentară, aceasta reprezintă alegerea estetică cu intervenție minimă asupra dinților atunci când doriţi să modificaţi culoarea inestetică, forma inadecvată și mărimea necorespunzătoare a dinților. Tehnica de pregătire estetică provizorie pe care o folosește dr. Cristian Mina în cadrul clinicii M&M Dental Team permite pacientului posibilitatea de a-și alege tipul de zâmbet atât prin simularea directă, cât și prin intermediul Smile Designer! Simularea prin mock-up design este realizată manual de către medicul specialist în cadrul clinicii și comparată ulterior cu mock-up-ul realizat în laborator, după amprentare, obținându-se cel mai eficient rezultat pentru zâmbetul pacientului.
„Faţetele dentare sunt alcătuite din straturi foarte subţiri, pentru a acoperi suprafaţa frontală a dinţilor naturali. În cazul în care unul dintre dinţi a fost spart, crăpat, aceste faţete dentare vă vor reînnoi zâmbetul şi vă vor reda încrederea în sine. Dezavantajele tratamentului sunt mereu analizate de către medicul specialist, împreună cu pacientul, care trebuie să ştie că, în unele cazuri, este totuşi necesară o oarecare şlefuire a dinţilor. De asemenea, pacienţii nu trebuie să se sperie, întrucât acesta este un procedeu invaziv, dar minim invaziv, deoarece se şlefuieşte doar foarte puţin din smalţ. Alteori, mai pot apărea mici reacţii de sensibilizare locală temporară, dar care se tratează și dispar de la sine în maximum două săptămâni. Acest tratament, ca oricare alt tratament medical, are anumite contraindicaţii relative, care indică probleme ce trebuie rezolvate, pentru a putea fi posibil tratamentul, dar şi anumite contraindicaţii absolute, ce determină imposibilitatea apelării la acest tratament”, a precizat dr. Mina.
Odată faţetaţi, dinţii ce au fost şlefuiţi vor trebui întotdeauna acoperiţi cu o anumită piesă de protetică dentară. Mai mult decât atât, în funcţie de modul de aplicare, există două tipuri de faţete. Faţetele care nu necesită şlefuire sunt realizate din ceramică foarte subţire, de 0,3 mm şi se lipesc pe dinţi. Acestea sunt recomandate atunci când dinţii sunt drepţi, sănătoşi şi vă doriţi doar o uşoară alungire sau schimbare a formei acestora. De asemenea, dacă aveţi strungăreaţă, iar aparatul dentar nu este o soluţie pentru voi, o puteţi acoperi cu ajutorul acestor faţete dentare.

Faţetele care nu necesită şlefuire sunt o opţiune foarte bună

În cazul în care dinţii sunt galbeni sau sunt ciobiţi, faţetele care nu necesită şlefuire sunt o opţiune foarte bună. În ceea ce priveşte faţetele cu şlefuire, acestea necesită o pregătire anterioară a dintelui. În astfel de situaţii, medicul realizează şanţuri foarte mici în smalţul dintelui, urmând ca apoi să cimenteze faţetele. Acestea sunt efectuate din porţelan şi sunt cea mai modernă tehnică de înlocuire sau de îmbunătăţire a zâmbetului. În plus, acestea pot oferi ocazia pacientului de a alege ce mărime, culoare sau formă îşi doreşte, astfel încât rezultatul final să fie cel dorit. Cu atât mai mult, vă oferă posibilitatea de a opta pentru o culoare naturală, astfel încât nimeni să nu-şi poată da seama că, de fapt, dinţii voştri au fost faţetați. Reuşita aplicării faţetelor înseamnă, de fapt, o cimentare perfectă care să nu lase loc resturilor de mâncare să intre între dinţi sau sub gingie. Totodată, faţetele nu au doar un rol estetic, ci şi funcţional. Ele îmbracă dintele şi îl protejează, oferindu-i o rezistenţă mult mai mare. Medicul va prepara într-un anumit fel dintele, operaţiune numită şlefuire. Procesul în sine este o determinantă în reuşita protetică şi implică abilităţi şi competenţe personalizate ale medicului dentist. În acelaşi timp, dintele respectiv trebuie să nu prezinte procese infecţioase la nivelul rădăcinilor, să fie corect tratat şi să nu fie mobil. Pregătirea dinţilor pentru această etapă protetică este, de cele mai multe ori, un demers endodontic, de asemenea stimulativ pentru competenţele şi abilităţile individuale ale medicului, care trebuie să aibă experiență în domeniul implantologiei dentare. El trebuie să se asigure că ghidul chirurgical a fost plasat pe arcadă în poziția corectă și că acesta nu va prezenta niciun fel de mobilitate, atât în repaus, cât și în timpul realizării manoperelor. Toate acestea în condiţiile în care chiar și cele mai mici abateri de la poziția stabilită anterior pe planificarea digitală pot produce efecte dezastruoase. Pentru mai multe informaţii sau programări, sunaţi la numerele de telefon următoare: 0341.465 635, 0725.869.561, 0341.412.549 sau accesaţi site-ul clinicii, www.mmdentalteam.com.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei