Adevărul șocant despre salata la pungă. MARE ATENȚIE!

de Cuget Liber Miercuri, 31 Mai 2017 1578
Salata la pungă poate accelera creșterea unor bacterii periculoase, făcându-le să aibă efecte devastatoare asupra organismului uman, spune un nou studiu. 

Oamenii de știință de la Universitatea Leicester au descoperit că mediul umed combinat cu nutrienții care se scurg din frunzele tocate creează mediul perfect pentru înmulțirea bacteriilor precum Salmonella și E.Coli.
Cercetătorii s-au declarat șocați de modul de înmulțire a bacteriilor, chiar și în frigider. Aceștia i-au sfătuit pe consumatori să mănânce salată la pungă chiar în ziua în care au cumpărat-o.
Studiile arată că frunzele de salată sunt purtătoare de bacterii, însă punga le face să fie și mai dăunătoare. În momentul în care frunzele sunt tocate, zaharuri, proteine și minerale se scurg din ele în apa din pungă, formând un mediu propice pentru înmulțirea bacteriilor.
Studiul a arătat că o contaminare inițială de 100 bacterii Salmonella a ajuns la 100.000 în doar cinci zile.
Salmonella s-a dezvoltat cel mai bine în pungile cu spanac, în timp ce E.Coli s-a înmulțit în frunzele de rucola, scrie girly.ro.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei