AFM va ataca suspendarea Programului Casa Verde în instanță

de Madalina PETRESCU Miercuri, 27 Septembrie 2023 573
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a dat asigurări, miercuri, că ia toate măsurile pentru ca românii înscriși în Programul Casa Verde să nu aștepte foarte mult până la montarea panourilor fotovoltaice, în contextul în care o instanță din Oradea a decis suspendarea procedurilor de contractare a instalatorilor, până la judecarea pe fond a anulării actului administrativ.

Mircea Fechet a explicat, miercuri, într-o conferință de presă, că a cerut o informare detaliată de la Administrația Fondului de Mediu (AFM), de sub umbrela Ministerului Mediului, și analizează toate variantele de acțiune pentru a nu întârzia concretizarea demersurilor românilor care vor să își monteze panouri fotovoltaice pe casă.

Declarațiile vin după ce AFM a anunțat că, începând de marți, 26 septembrie 2023, Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 se suspendă ca urmare a Hotărârii Curții de Apel Oradea nr. 199/2023 în dosarul 3168/111/2023, din 25 septembrie, prin care se admite cererea formulată de reclamanta DHELECTRIC SYSTEMS SRL, în contradictoriu cu pârâta Administrația Fondului pentru Mediu.

Suspendarea poate fi aplicată pentru o perioadă maximă de 60 de zile, dacă nu este ridicată după contestarea AFM.

„Eu cred că familiile, cele 90.000 de familii care au depus deja dosare, nu ar trebui să sufere din cauza acestui proces, nu ar trebui să aștepte prea mult și tocmai acesta este motivul pentru care am comunicat AFM că deciziile ce vor fi luate, în funcție de modul în care se termină acest proces, trebuie să aibă în vedere în primul rând timpul de așteptare a românilor care așteaptă cânt mai repede să își monteze panouri fotovoltaice pe casă”, a declarat Mircea Fechet.

Ministrul a precizat că se vor decide pașii următori privind atacarea deciziei pe fond a dosarului în funcție de impactul asupra timpului de așteptare al solicitanților. El nu a exclus varianta de a renunța la judecată, respectiv decizia de a nu ataca cu recurs decizia ce urmează să se dea în dosarul pe fond, notează gandul.ro

Mircea Fechet a dat asigurări că se vor lua toate măsurile administrative față de cei care, dacă este cazul, ar fi identificați drept responsabili pentru declanșarea acestei situații neplăcute pentru cei care s-au înscris în program, având în vedere și deficiențele precedente.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei