Agenţi economici forţaţi să îşi demoleze construcțiile. Ce spune Primăria Constanţa

de Mirabela ȘERBĂNESCU Vineri, 05 Aprilie 2024 263
Potrivit Primăriei Constanţa, la acest moment se desființează cel de-al cincilea etaj al imobilelor situate pe strada Dezrobirii nr. 90-92. După aproape patru ani de tergiversări, cele două imobile se vor încadra în parametri tehnici prevăzuți în autorizația de construire și în proiectul tehnic. „În septembrie 2020, în urma unui control efectuat de polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală, la imobilul situat în Constanța, pe strada Dezrobirii nr. 90, s-a constatat executarea unor lucrări care nu respectau autorizația de construire emisă de municipalitate. În fapt, se construia și cel de-al cincilea etaj, în condițiile în care imobilul fusese autorizat S+P+4E. În consecință, investitorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7.000 lei și s-au dispus și o serie de măsuri complementare. Întrucât investitorul nu s-a conformat măsurilor dispuse, municipalitatea l-a acționat în instanță. Prin hotărârea definitivă a instanței judecătorești, dezvoltatorul imobiliar a fost obligat ca până pe 20 aprilie 2024 să desființeze lucrările”, au precizat reprezentanţii municipalităţii.
Aceştia au precizat că situația s-a repetat și la imobilul de la numărul 92, autorizația de construire fiind emisă pentru o clădire S+P+4E, iar investitorul începuse construcția celui de-al cincilea nivel. Și de această dată, antrepreprenorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7.000 lei și s-au dispus aceleași măsuri complementare: oprirea executării lucrărilor de construcții de la aplicarea sancțiunii; obținerea unei noi autorizații de construire pentru lucrările de supraetajare nelegal executate în termen de 90 de zile de la data comunicării procesului verbal de constatare și sancționare a contravenției, în caz contrar, desființarea lucrărilor nelegal executate și încadrarea construcției în parametrii tehnici conform documentației vizate spre neschimbare de la autorizația de construire.
Investitorul nu s-a conformat nici de această dată măsurilor impuse, astfel încât Primăria Constanța s-a adresat instanței de judecată. Dezvoltatorul imobiliar a fost obligat, prin hotărâre definitivă, să desființeze lucrările nelegale până pe 1 iunie 2024.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei