ANAF nu mai blochează conturile DATORNICILOR. Cine se va ocupa de executarea CONTRIBUABILILOR

de Cuget Liber Luni, 14 Ianuarie 2019 1333
ANAF nu va mai face popriri pe conturi, a anunțat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, scrie romaniatv.net
Eugen Teodorovici a anunțat că Fiscul nu va mai face popriri. O primă soluție legată de popririle pe conturile bancare va fi disponibilă în această primă parte a acestui an, a spus Eugen Teodorovici.
"Am avut o discuție cu cei de la Transfond, care vor prelua această funcție de la ANAF, pentru a rezolva situația acelor popriri nejustificate, întârzieri și neplăceri create sau aduse unui contribuabil, din lipsa unui sistem la nivelul ANAF-ului care să evite astfel de situații", a anunțat ministrul de finațe.
Transfond este o companie de servicii financiare din România, constituită din 25 de bănci, care dețin 66,67% din acțiuni. Cel mai mare pachet de acțiuni este controlat de Banca Națională a României (BNR), cu o treime din capital. În prezent, Transfond este administratorul și operatorul Casei de Compensare Automată de Plăți Interbancare, precum și furnizor de servicii de facturare și arhivare electronică.
Ministrul Finanțelor a adăugat că sunt mai multe lucruri care trebuie schimbate la ANAF. "Cu noua conducere a ANAF-ului, sper că lucrurile se vor schimba în această direcție: adică simplificări de forme în ceea ce înseamnă modul în care se lucrează la ANAF.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei