ANAT: "Charterele spre Antalya sunt operate conform programului stabilit pentru sezonul estival 2016"

de Andreea PERHAIȚĂ Duminică, 17 Iulie 2016 97
Zborurile charter spre Antalya sunt operate conform programului stabilit. Un grup de lucru înființat la nivelul Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) ține permanent legătura cu Ministerul Afacerilor Externe, despre evoluția situației din Turcia. Turoperatorii români care operează chartere în destinațiile turistice din Turcia sunt informați permanent și de partenerii lor locali despre situația din Antalya, Bodrum și Kusadasi.
"Antalya este o zonă turistică la mare distanță de Istanbul și Ankara, turiștii care ajung acolo sunt feriți de criza politică. Ținem cont de informările Ministerului Afacerilor Externe și ne informăm permanent, la rândul nostru, turiștii. Încă de la primele ore ale dimineții, când au plecat primele chartere spre Antalya, turoperatori români au fost prezenți să îi informeze despre faptul că vacanțele lor în resorturi din Antalya nu vor fi perturbate de ce se întâmplă în alte zone ale țării", declară Alin Burcea, președinte ANAT.
Din informațiile deținute până în acest moment, nu se justifică anularea nici unui zbor charter. Dacă situația o va impune, turoperatorii români vor lua măsuri în consecință.
Cu cele șapte zboruri charter programate pentru sâmbătă au ajuns în Antalya peste o mie de turiști, procentajul celor care au renunțat la vacanță, în ultimul moment, fiind de până la 15%. Turoperatorii ANAT le oferă acestora, în primul rând, vacanțe alternative, în alte destinații sau perioade. În funcție de politica fiecăruia, turoperatorii ar putea și să îi despăgubească pe turiștii care renunță la vacanța în Antalya.
"Vrem să venim în întâmpinarea turiștilor noștri preocupați de eventualele riscuri ale sejurului. Legea spune că ei își pot primi banii înapoi în cazul declarării unei situații de forță majoră. Nu este vorba despre așa ceva în Turcia sau în Antalya, în acest moment", precizează președintele ANAT.
Peste 90.000 de turiști români au cumpărat, în acest an, vacanțe în Antalya, un număr similar anului trecut.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei