Anticoncepționalele ar putea fi compensate pe bază de prescripție medicală

de Madalina PETRESCU Joi, 25 Aprilie 2024 1931
Pastilele anticoncepționale ar putea fi compensate pe bază de prescripție medicală. Alexandru Rafila a declarat că are în vedere un astfel de proiect de lege, care presupune compensarea tratamentului contraceptiv dacă o femeie tânără doreşte acest lucru.

Ministrul Sănătăţii a vorbit despre acest proiect la un eveniment la care a luat parte.

Întrebat dacă are în vedere un proiect care presupune compensarea anticoncepţionalelor, Rafila a răspuns afirmativ.
El a menționat că proiectul pe care vrea să îl propună este similar cu cel care a stat la baza compensării vaccinurilor.

„Da, este similar dacă vreţi cu proiectul care a stat la baza compensării vaccinurilor. Mi se pare mult mai firesc şi mult mai simplu ca o femeie tânără să beneficieze de tratament contraceptiv, dacă doreşte acest lucru, în mod evident, pe bază de prescripţie medicală, pentru că în sistemul care a existat acum mai mulţi ani, care însemna achiziţie centralizată, distribuirea în judeţe şi aşa mai departe – era foarte complicat – ducea la foarte multe pierderi şi la foarte multă birocraţie.

O să discutăm în ceea ce priveşte categoriile eligibile, să avem în vedere ca toate persoanele care ar trebui să beneficieze de un astfel de tratament să poată să o facă”, a explicat ministrul Sănătăţii.

În ce condiții se cere acordul părinților

Ministrul Rafila a ținut să menţioneze că pentru fetele minore va fi necesar acordul părinţilor.
„O să vedem la minore, este problema legată şi de discuţia cu părinţii acestor minore, pentru că e bine ca tratamentul contraceptiv să fie făcut şi cu acordul părinţilor”, a spus ministrul.

El a răspuns la o întrebare dacă proiectul va fi valabil şi pentru minore.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei