Asfaltări şi amenajare de noi trotuare, în mai multe cartiere din Constanţa

de Andreea PERHAIȚĂ Marţi, 08 Martie 2022 392
Autorităţile locale din Constanța au anunţat că se continuă programul de investiții în infrastructură. Potrivit acestora, în 2022, vor fi asfaltate încă 13 străzi de pământ și se va reabilita carosabilul pe 71 de artere rutiere și alei circulabile.

„Modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale reprezintă un obiectiv major pentru municipalitate. În acest an, au fost alocați 43.855.277 lei pentru reabilitarea tramei stradale. Se vor efectua lucrări în toate zonele rezidențiale, indiferent că vorbim de centrul orașului sau periferie”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Luminiţa Lare.
Proiectele demarate în 2021, respectiv modernizarea bulevardului Mamaia, pe tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada Zorelelor, reabilitarea treptelor de acces către plaja Modern, recondiționarea pasajului de la Gară, reamenajarea parcului Tomis II, vor continua, de asemenea, în 2022.
13 străzi din cartierele Universitate și Veterani vor fi redate comunității. Se vor asfalta străzile Cuarțului, Opalului, Safirului, Agatului, Ametistului, Perlei, Topazului, Smaraldului din cartierul Universitate. În cartierul Veterani, condițiile de acces rutier vor fi îmbunătățite pe străzile Mareșal Alexandru Averescu, Veteranilor, Comandor Constantin „Bibi” Costăchescu, General Lt. Mociulschi, Lt. Col. Ion Jalea.
În ceea ce privește reabilitarea carosabilului, se va interveni pe 71 de artere rutiere și alei circulabile din cartierele Faleză Nord, Centru, Coiciu, Brătianu, KM 4-5, Tomis Plus, Palazu Mare. Structura rutieră va fi recondiționată pe o suprafață de 169.396 mp. Printre străzile pe care se vor realiza lucrări se numără: Prelungirea Ion Rațiu, Ciprian Porumbescu, Vasile Lupu, Făgetului, Sabinelor, Eroilor, Dimitrie Anghel, Poporului, Enăchiță Văcărescu, Kracovia, Napoli, Rovine, Viilor și Valea Morii.
De asemenea, infrastructura pietonală va fi modernizată pe o suprafață de aproximativ 20.000 mp. Zonele destinate circulației pietonilor vor fi reabilitate cu borduri și pavele moderne pe străzile: Pescarilor, Petru Cercel, Micșunelelor, Nicolae Grindeanu, Theodor D. Speranția, Liliacului, Lanului, Progresului, Șoseaua din Vii, Aurel Vlaicu, Ion Borcea și Flămânda.
„Noi proiecte de regenerare urbană vor fi implementate în cartierele orașului. Spațiile existente vor fi reconfigurate pentru amenajarea de noi locuri de parcare. Programul de investiţii şi reparaţii al tramei stradale a fost elaborat în funcție de capacitatea logistică și de execuție a administratorului drumului public. S-a ținut cont de următoarele aspecte: gradul de uzură a străzilor, sesizările primite de la cetăţeni și nevoia de resistematizare a zonelor pentru fluidizarea traficului rutier și creșterea siguranței rutiere și pietonale”, susţine reprezentantul autorităţilor locale.
Potrivit acestuia, intervențiile Confort Urban vor fi corelate cu lucrările de investiții derulate de Primăria Constanța, RAJA SA și Termoficare Constanța.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei