Asistență medicală 24 de ore din 24 la Centrul Multifuncțional Băneasa Unitatea aparține de Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și a fost dotată cu medicamente și materiale sanitare pentru toată perioada sezonului rece

de Andreea PERHAIȚĂ Vineri, 07 Decembrie 2012 920
Începând de la sfârșitul lunii noiembrie, locuitorii din comunele învecinate cu Băneasa beneficiază de asistență medicală permanentă. Fostul Centru de Sănătate Băneasa a devenit Centrul Multifuncțional Băneasa și aparține, în prezent, de Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Unitatea va asigura servicii medicale pentru locuitorii din zona rurală respectivă. 
Centrul este funcțional încă de la finele lunii noiembrie și este deservit de cinci medici, specialiști în medicină de familie și cinci asistente medicale. Echipe de câte un medic și o asistentă asigură asistență medicală 24 de ore din 24. 
Înainte de deschiderea centrului, au fost scoase la concurs posturile de medici specialiști pentru medicină internă, pediatrie și ginecologie, dar nu s-au prezentat medici dornici să le ocupe. Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a anunțat că va repeta concursul în luna ianuarie a anului 2013 pentru aceste specialități. 
Centrul a fost deja aprovizionat cu medicamente și materiale sanitare pentru o perioadă de trei luni, ținând cont de faptul că în perioada sezonului rece aprovizionarea s-ar putea face cu dificultate. De asemenea, au fost amenajate trei saloane, unul pentru copii, unul pentru adulți bărbați și unul pentru adulți femei. În plus, au fost verificate sobele și coșurile de fum și s-a făcut aprovizionarea cu lemne pentru iarnă, întrucât Centrul Multifuncțional Băneasa este integral încălzit cu combustibil solid. Centrul Multifuncțional Băneasa este dotat cu aparat pentru electrocardiogramă, truse de mică chirurgie, atele, defibrilator, gulere cervicale, perfuzoare, etc. 
Salarizarea medicilor se face, deocamdată, prin contract prestări servicii, pe CMI, urmând ca, începând cu 1 ianuarie 2013, să funcționeze ca structură Punct de lucru al Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, salarizarea fiind asigurată de Ministerul Sănătății. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei