Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018 au intensificat controalele în ultimele săptămâni în unitățile de alimentație publică de pe litoral.
- Publicitate -
În total, au fost verificate 204 unități, respectiv 71 de restaurante, patru pizzerii, șase cantine, 28 de unități tip fast-food, cinci braserii, 17 unități de tip bufet, 20 de baruri, un snack-bar, un cafe-bar, o unitate tip bistro, 28 de magazine alimentare, patru cofetării-patiserii, 11 laboratoare de cofetărie-patiserie, trei tonete de înghețată, o pensiune, două depozite alimentare și o unitate de produse congelate.
Au fost depistate spații folosite deși nu erau aprobate din punct de vedere sanitar-veterinar, produse alimentare care nu erau manipulate corespunzător, produse neetichetate, precum și condiții neconforme de depozitare a alimentelor.
"Pentru abaterile la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, șase restaurante, trei unități tip fast-food, o unitate tip bufet, un magazin alimentar, un laborator de cofetărie-patiserie, cinci baruri, un depozit alimentare au fost sancționate cu amenzi în valoare de 36.000 de lei. De asemenea, a fost elaborată o ordonanță de suspendare temporară a activității pentru un depozit alimentar", a precizat directorul executiv al DSVSA Constanța, dr. Diana Cristescu.
Telefon pentru sesizări
Reamintim că Autoritatea Național Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentalor, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival - 0786/577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obține informații referitoare la aspecte din domeniul siguranței alimentelor.
Acest număr va funcționa în paralel cu call-centerul ANSVSA - 0800/826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.