Avertisment! Carnea friptă pe grătar nu este sănătoasă pentru organism

de Mirabela ȘERBĂNESCU Miercuri, 02 Mai 2018 285
Toată lumea adoră mirosul îmbietor de grătar. Nutriționiștii ne avertizează, însă, că dacă acesta este consumat moderat, nu este nicio problemă, nu este dăunător, dar este de preferat să nu lăsați carnea pe grătar până este aproape arsă. Unele studii recomandă, în schimb, să puneți carnea la cuptorul cu microunde pentru 30-90 de secunde, înainte de a o pune pe grătar.
În acest fel, susțin specialiștii, se împiedică scurgerea grăsimii de pe carne, în momentul în care o puneți pe grătar. Mai nou, consultanții în nutriție sunt de părere că grătarul, adică frigerea cărnii sau a altor alimente, este poate cea mai nesănătoasă metodă de preparare, la concurență cu prăjirea. În cazul prăjirii, spun ei, putem controla mult mai bine temperatura și timpul de expunere.
Astfel, când carnea atinge metalul încins, apar transformări chimice cu rezultate foarte toxice, substanțe care s-au dovedit a fi cancerigene. Apoi, fumul, atât cel al sursei de căldură, cât și cel rezultat din arderea grăsimii care se scurge, este și el extrem de periculos.
Mai mult decât atât, nitritul cu care carnea poate fi aditivată devine mult mai nociv atunci când aceasta este pusă pe grătar, în special în cazul semipreparatelor din carne tocată, cum sunt mititeii, hamburgerii sau cârnații.
În același timp, a precizat Cristian Mărgărit, nutriționist, grătarul poate constitui o sursă foarte mare de carne consumată într-un timp foarte scurt, ceea ce este dăunător pentru organism. Un alt pericol al grătarului este acela că se poate ajunge foarte ușor la un exces de carne și proteină de origine animală. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei