Bani de la stat pentru modernizarea clădirilor. Când încep înscrierile

de Petruta RIDICHE Joi, 26 Octombrie 2023 93
De anul viitor, se vor acorda noi bani de la stat prin modernizarea clădirilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Cei care vor să se înscrie pentru a primi aceste fonduri au șansa începând de pe 11 decembrie. Înscrierile se vor încheia la finalul anului, pe 31 decembrie.
Programul va fi demarat pentru a moderniza clădirile publice, prin investiții de natură a crește performanța energetică, a scădea consumul anual de energie și a diminua efectele poluării aerului. Suma alocată pentru această acțiune este de 596.500.000 lei, iar banii din vin vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. Sumele maxime pornesc de la 6 milioane de lei pentru comunele cu o populație de până la 5.000 de locuitori. Bugetele ajung până la 24 de milioane de lei pentru subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti.
Beneficiază de ajutorul de la AFM pentru modernizare unităţile administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş, municipiu, judeţ, subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti sau instituţiile publice din subordinea/în coordonarea autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale, precum și cluburile sportive de drept public și COSR, pentru baze sportive de drept public aflate în administrarea, concesiunea sau folosința acestora; unitățile publice centrale și/sau teritoriale cu atribuţii specifice în domeniul apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, a proprietăţii publice şi private, asigurarea ordinii publice, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale și protecţiei civilă şi gestionarea situaţiilor de urgenţă; apărarea împotriva incendiilor şi protecţia civilă a populaţiei şi bunurilor. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei