Când intră pensiile în februarie 2024. Ce poți face dacă nu te-a găsit poștașul acasă

de Madalina PETRESCU Vineri, 02 Februarie 2024 578
În februarie 2024, pensiile vor fi virate la Poștă începând cu data luni, 5 februarie pentru cei care primesc pensiile cash, iar pentru cei care primesc pensiile pe card în perioada 12 – 15 februarie.
Casa Națională de Pensii a transmis că în luna februarie 2024, plata pensiilor la Poștă se face conform convenției încheiate între cele două instituții.
Data este diferită pentru pensionarii care au ales să primească veniturile prin poștă. Ei pot primi pensiile mai repede, dar nu mai târziu de 15 februarie.
Dacă nu sunteți acasă când vine poștașul nu este o problemă mare. Pensiile, împreună cu talonul, pot fi ridicate și de la ghișeele poștale.
Tot ceea ce trebuie să faceți este să vă prezentați la oficiul poștal în termen de două zile de la ultima zi de plată a lunii.
Potrivit CNPP, pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.
Ce se întâmplă dacă nu iei banii la timp: Nu îi pierzi. Pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.
Pentru persoanele care încasează pensia în cont curent sau cont de card, în situația în care nu au fost găsite acasă și au fost avizate, documentele de informare cu privire la sumele plătite (taloanele mov), nesolicitate de beneficiari, se păstrează la sediul oficiului poștal până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs.
Taloanele mov vor fi arhivate la sediul Oficiului Județean de Poștă, respectiv al Oficiilor Poștale de sector pe o perioadă de 24 luni, fără a mai fi restituite caselor teritoriale de pensii.
Aceste documente de informare pot fi transmise, la cerere, la domiciliul persoanelor interesate – beneficiari sau împuterniciții acestora.
După expirarea celor 24 de luni, documentele de informare vor fi transmise către casele teritoriale de pensii.
Un număr de 4.767.424 de pensionari era înregistrat în decembrie 2023 în România. Pensia medie a fost de 1.970 de lei, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei