Care sunt avantajele și dezavantajele saltelelor din spumă de memorie?

de Cuget Liber Miercuri, 18 Ianuarie 2023 1551
Foarte puține lucruri în viață se simt la fel de bine ca trezirea după o noapte de somn grozav. Cu cât dormim mai constant bine, cu atât viața noastră devine mai bună. Dormitul bine ne îmbunătățește sănătatea, ne face mai productivi la locul de muncă și la joacă și mai buni la sport / activități.
Pentru a îmbunătăți calitatea somnului, ai nevoie de o saltea de calitate. Atunci când cauți o saltea nouă, alege o saltea care se potrivește proprietăților fizice, posturii și gusturilor tale. Una care este confortabilă și care îți va susține coloana vertebrală și partea inferioară a spatelui.
Deși recomandările și experiențele pe care vi le pot oferi prietenii și familia sunt un bun punct de plecare, nu toate saltelele sunt potrivite pentru toate tipurile de persoane. Nu știi ce să alegi? Ia în considerare saltele Previ.
Dacă ai dat click pe articol, vrei să auzi avantajele și dezavantajele saltelelor din spumă cu memorie, deoarece acestea tind să aibă scoruri satisfăcătoare pentru consumatori. Singurul alt tip de saltea care se apropie de acest nivel de consistență a scorurilor este latexul.
Această statistică înseamnă că, în medie, 4 din 5 persoane sunt mulțumite de saltelele care conțin spumă cu memorie. Dar ce le face atât de grozave?
Câteva date istorice despre saltelele din spumă cu memorie
Spuma vâscoelastică (cu memorie) a fost proiectată inițial la mijlocul anilor 1960 pentru NASA, pentru a ajuta la reducerea forței G pe care o resimțeau astronauții în timpul decolării și reintrarea în atmosferă a navelor spațiale.
După ce a fost introdusă la NASA, spuma cu memorie a fost folosită pentru mai multe aplicații, cum ar fi scaunele din avioane, precum și în căști și pantofi. În domeniul medicinei, a fost utilizată în proteze și alte produse pentru a preveni apariția ulcerelor de presiune. A ajuns în saltele atunci când Tempur-Pedic a introdus-o ca soluție pentru somn în 1992.
Dezavantajele spumei cu memorie în saltele
Spuma de memorie tinde să devină fierbinte. Unora le place un somn fierbinte. Însă pentru cei care preferă un somn mai răcoros (foarte recomandat ca fiind mai bun pentru somn), saltelele din spumă cu memorie infuzate cu un gel care are proprietăți de răcire elimină această problemă.
Spuma cu memorie este mai grea decât majoritatea spumelor convenționale. Unele persoane consideră că este dificil să mute saltelele din spumă cu memorie, dar această plângere nu generează o nemulțumire generală față de saltea, deoarece nu avem tendința de a ne muta saltelele foarte des.
Spuma cu memorie este un material sintetic fabricat din substanțe chimice și produse petroliere. Ca atare, el degajă gaze mai mult decât produsele din spumă naturală, cum ar fi latexul. Unii utilizatori se plâng de un miros ușor care poate dura câteva zile.
Avantajele spumei cu memorie în saltele
Datorită caracteristicilor sale unice, spuma cu memorie se adaptează mult mai bine la corp decât spumele obișnuite.
Spuma cu memorie permite ca greutatea corpului să fie distribuită uniform pe toată salteaua, ceea ce oferă un sprijin mai bun pentru coloana vertebrală și partea inferioară a spatelui. Nu știi ce să alegi? Ia în considerare saltele Previ.
Spuma cu memorie este, în general, un pic mai fermă decât spuma obișnuită. Acest lucru poate duce la un somn mai bun pentru cei cu dureri de spate.
Spuma cu memorie este cunoscută pentru ameliorarea durerilor articulare prin eliminarea presiunii din punctele de presiune, cum ar fi umerii, coatele, coastele, șoldurile și genunchii.
Spuma cu memorie reduce mișcarea de răsucire în timp ce dormi. Acest lucru face ca somnul să fie mai puțin întrerupt dacă dormi cu un partener. Nu știi ce să alegi? Ia în considerare saltele Previ.
Deoarece spuma cu memorie se mulează pe corp ca răspuns la căldură și presiune, aceasta distribuie uniform greutatea corpului, fără goluri, precum arcurile interioare.
Spuma cu memorie te leagănă și se mulează ușor pe corp și pe partea inferioară a spatelui și susține coloana vertebrală în timp ce dormi.
Saltelele care conțin spumă cu memorie își mențin confortul și prezintă mai puține amprente corporale mai mult timp decât saltelele realizate cu straturi de confort din spumă convențională.
Toate aceste caracteristici ale spumei cu memorie asigură un somn foarte confortabil. Rezultatul final este că te trezești odihnit, restaurat și întinerit.
Nu știi ce să alegi? Ia în considerare saltele Previ.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei