Ce pericole se ascund în saloanele de frizerie și cosmetică

de Andreea PERHAIȚĂ Vineri, 23 Ianuarie 2015 634
r Protecția Consumatorilor a amendat mai mult de jumătate din operatorii economici verificați
Românilor le place să umble îngrijiți și se preocupă de aspectul lor. Se duc la saloa-ne, își fac masaje și tratamente de întreținere corporală. Însă nici nu știu la ce riscuri se expun dacă saloanele nu respectă regulile de igienă sau nu folosesc corespunzător aparatura din dotare.
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a controlat, de curând, peste 655 de operatori economici din întreaga țară, care oferă astfel de servicii. La mai mult de jumătate din aceștia au fost depistate abateri de la prevederile legale. Drept urmare, au fost aplicate 450 de sancțiuni, dintre care 190 de amenzi contravenționale, în valoare de 530.900 lei și 290 de avertismente, pentru nerespectarea legislației în domeniul respectării drepturilor consumatorilor.
De asemenea, au fost dispuse 58 de măsuri de oprire temporară a folosirii, la prestarea de servicii, de produse cosmetice, cu deficiențe de etichetare, în valoare de 16.970 de lei, până la remedierea deficiențelor constatate. În plus, au fost dispuse 20 de măsuri de oprire a folosirii, la prestarea de servicii, de produse cosmetice, cu probleme de siguranță, în valoare de 13.057 de lei.
"Consumatorii trebuie să beneficieze de totalitatea informațiilor atunci când apelează la diverse servicii pentru a putea lua deciziile în cunoștință de cauză și ca alegerile pe care le fac să răspundă nevoilor acestora. Comisarii ANPC supraveghează permanent piața, astfel încât drepturile consumatorilor să fie respectate. Toți cei care pun în pericol sănătatea consumatorilor și le afectează interesele economice vor fi sancționați", a precizat Marius Alexandru Dunca, președintele ANPC.
Instrumente neigienizate și produse expirate de trei ani
La Constanța, comisarii OPC au descoperit că în multe saloane se foloseau produse și proceduri neconforme, unele chiar periculoase. În mai multe frizerii, condițiile de igienă lăsau de dorit, fiind folosite instrumente neigienizate. De asemenea, au fost constatate abateri privind respectarea cerințelor prevăzute de legislația specială la produsele cosmetice folosite în prestarea ser-viciilor. Mai mult decât atât, se foloseau produse cosmetice expirate chiar și de trei ani de zile.
Așadar, dacă aveți de gând să vă duceți la salon, asigurați-vă că nu vă puneți în pericol sănătatea sau chiar viața. 
Taguri

Comentează știrea

job online de acasa
24 februarie 2015
job

Locuri de munca urgente! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei