Coaliția a decis majorarea salariilor din iunie

de Cuget Liber Marţi, 13 Martie 2012 430
Liderii coaliției au decis, ieri, ca salariile bugetarilor să fie majorate începând cu luna iunie, urmând ca Guvernul să analizeze procentul cu care se va face majorarea, a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul deputaților PDL, Mircea Toader.
Toader a spus că membrii coaliției au susținut de la început această majorare, iar premierul are cuprins în programul de guvernare, la punctul 1, creșterea salariilor.
Mircea Toader a arătat că Guvernul urmează să calculeze și să găsească soluții pentru majorarea salariilor.
Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, că declarația privind revenirea salariilor la nivelul anterior tăierilor nu a fost făcută din populism, ci deoarece s-au îndeplinit condițiile stabilite.
Traian Băsescu a prezentat și argumente în sprijinul revenirii la nivelul salarial anterior.
Președintele a arătat că, potrivit datelor Ministerului Finanțelor, numărul salariaților în sectorul public era, în aprilie 2009, de 1.396.129, iar în ianuarie anul acesta de 1.196.067. El a mai explicat că, în 2009, "anvelopa salarială, totalul salariilor era 9,6 din PIB, iar obiectivul pentru 2014 era să ajungem la 7% din PIB".
Totodată, el a subliniat că nu a luat decizia revenirii la salariile anterioare pentru bugetari, ci doar a cerut Parlamentului și Guvernului să analizeze posibilitatea revenirii acestora la nivelul anterior.
Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, în Parlament, că puterea are datoria de a găsi soluții ca în jurul datei de 1 iunie să fie "reîntregite" salariile bugetarilor.
După reducerea salariilor cu 25% în iulie 2010, bugetarii au primit anul trecut o majorare salarială cu 15%, iar pentru refacerea completă a veniturilor inițiale ar urma să mai beneficieze de o creștere cu circa 16%.
"Am atins 7%, de fapt, cu acuratețe 6,94%, la sfârșitul anului trecut. Deci condițiile de revenire s-au îndeplinit la 31 decembrie. În numele prudenței, și Guvernul Boc și Guvernul Ungureanu au zis: «Discutăm după primul trimestru, să vedem ce se întâmplă». Dar parametrii conveniți cu fondul s-au atins", a spus președintele.
"Ca șef al statului, eu nu pot să mint că nu s-au îndeplinit condițiile de revenire a salariilor. Și eu cred că niciun guvernant nu își permite", a spus președintele.

Taguri

Comentează știrea

elena
16 decembrie 2014
job

Lucru pe calculator, max. 3 ore pe zi, pentru un castig de cel putin 300 de euro lunar, oferta serioasa. Cei interesati trimiteti textul "JOB" la adresa de email [email protected]

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei