CONSTANŢA INTRĂ SUB COD PORTOCALIU! Vânt puternic și vijelii, anunțate de meteorologi

de Petruta RIDICHE Luni, 01 Aprilie 2024 2228
Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța atenționează conducătorii auto cu privire la noile schimbări de vreme anunțate de Agenția Națională de Meteorologie (ANM) și la condițiile de trafic impuse de acestea.

ANM a emis un cod galben de intensificări ale vântului și vijelii, valabil în intervalul 2 aprilie, ora 08.00 – ora 22.00. Sunt afectate întreaga țară și zona montană înaltă. Pe parcursul zilei, vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55-65 km/h, iar local de 70-80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii.

De asemenea, este emis un cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, valabil în intervalul 2 aprilie, ora 08.00 – ora 18.00. Zonele afectate sunt județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Botoșani, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea. 

Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80-85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 Km/h.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei