Copiii din centrele de plasament, vacanță de vară cu multe activități recreative

de Petruta RIDICHE Sâmbătă, 08 Iulie 2023 1270
Minorii din centrele ce sunt subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța au o vară încărcată de activități care acoperă mai multe domenii interesante. Proiectele dedicate acestora pentru perioada actuală sunt dinamice, diverse și îi ajută să-și dezvolte abilitățile.
În acest context, am stat de vorbă cu purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanța, Marian Vasilache, care ne-a prezentat principalele proiecte organizate de instituție pentru vara aceasta. Beneficiarii sunt foarte curioși și nerăbdători să încerce lucruri noi și să afle mai multe despre cultura județului. În afară de activitățile de socializare, de petrecere a timpului liber sau ocazionate de zilele aniversare și onomastice ale beneficiarilor, aceștia participă la proiecte prin care ies din zona de confort. Activitățile în care sunt implicați combină cultura cu sportul și alte domenii, oferă oportunități de distracție și deschid participanților orizonturi către locuri noi. Astfel, reprezentanții DGASPC colaborează cu instituții precum Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Delfinariul, Grădina Botanică din Techirghiol și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii pentru vizite și activități tematice. Totodată, copiii vor urmări piese de teatru, vor viziona diverse filme și vor participa la concerte. Activitățile sunt organizate și susținute de personalul din centre, uneori chiar cu participarea voluntarilor și partenerilor instituției.
„Pentru această vară, activitatea beneficiarilor din cadrul serviciilor de tip rezidențial este una destul de diversă. De exemplu, beneficiarii din cadrul Centrului de Plasament Ovidiu se vor plimba cu telegondola. Tot ei vor avea un proiect care se numește «Vara împreună», în colaborare cu Centrul de Consiliere și Prevenire Antidrog Constanța. De asemenea, vor merge pe la Aqua Magic, la Delfinariu, la Paradis Land în Neptun. De altfel, cei din cadrul caselor de tip familial «Micul Rotterdam» vor ajunge, pe lângă aceste locuri, în tabără, în Slatina. Vor avea diferite plimbări în cadrul evenimentelor promovate de către Primăria Constanța. Vor avea și activități culinare și de dezvoltare emoțională. Mai mult, vor juca bowling și se vor duce la karting. Ei fac prin rotație. Beneficiarii unui centru se duc la muzeu și la acvariu, alții se duc la mănăstiri. Iar a doua zi, inversează locațiile între ei. Alte locații la care vor mai ajunge beneficiarii sunt Parcul tematic Poiana Basmelor, Aqua Park și Eforie. Marea majoritate a activităților sunt combinate, pentru că ei fac cu rândul și toate proiectele sunt alese în funcție de preferințele şi dorințele lor. Fiecare beneficiar este antrenat în activitatea desfăşurată. Ei participă activ la fiecare eveniment şi sunt foarte nerăbdători să încerce lucruri noi”, a precizat Marian Vasilache referitor la planurile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța pentru perioada de vară.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei