V-ați întrebat vreodată care este temperatura ideală pentru
frigider și congelator? Vă spunem noi cum funcționează nivelurile de răcire ale
unui frigider.
În România, frigiderul și congelatorul sunt două dintre cele
mai de bază aparate electrocasnice. Suntem siguri că v-ați întrebat de mai
multe ori care este temperatura perfectă la care ar trebui să fie păstrat
frigiderul sau congelatorul. Și întrebarea de un milion de dolari: cum se
răcește mai mult un frigider, la 1 sau la 5? Aceste informații sunt esențiale
dacă doriți ca acest aparat să funcționeze în mod eficient și durabil. De
asemenea, știți cât consumă aparatele dumneavoastră?
Aflați cum să reglați termostatul frigiderului astfel încât
să răcească mai mult sau mai puțin în funcție de nevoile de moment. De
asemenea, vă explicăm care sunt nivelurile de răcire ale unui frigider, pentru
ca dvs să învățați cum să-l folosiți corect. Îți spunem aici cum un frigider
răcește mai mult la nivelul 1 sau 5!
Nivelurile de răcire a frigiderului de la 1 la 5
Termostatul frigiderului ne ajută să reglăm temperatura
acestuia cu ajutorul unor numere. Dar cum se răcește cel mai mult un frigider?
Dacă aparatul dumneavoastră are niveluri de răcire cu numere pentru a regla
intensitatea, trebuie să știți ce număr se referă la cea mai mare și cea mai
mică temperatură.
Frigider Beko - oferte online
Astfel, în ceea ce privește nivelul de răcire de la 1 la 5
într-un frigider, cu cât numărul este mai mare, cu atât frigiderul se va răci
mai mult. Cu alte cuvinte, cifra 5 corespunde celei mai scăzute temperaturi și,
prin urmare, este cifra care răcește cel mai mult.
Așadar, atunci când doriți să reglați temperatura frigiderului
și a congelatorului, ar trebui să urmați următoarea regulă: dacă doriți mai
mult frig, trebuie să alegeți cea mai mare cifră de pe termostat, care ar fi 5.
Pe de altă parte, dacă doriți mai puțin frig, trebuie să alegeți cifra 1.
Nivelurile de răcire ale unui frigider
În plus față de nivelurile 1 - 5 de răcire într-un frigider,
există și alte trucuri pentru reglarea temperaturii acestui aparat pentru a
obține o performanță mai bună. În funcție de zona pe care o utilizați,
alimentele vor fi răcite mai mult sau mai puțin. Acest lucru este foarte util
atunci când vine vorba de reorganizarea cumpărăturilor, promovând astfel
utilizarea eficientă a frigiderului.
De exemplu, părțile frigiderului care se răcesc cel mai
puțin sunt partea de sus și ușa, așa că, cu cât rafturile sunt mai joase, cu
atât se va răci mai mult. În acest fel, cea mai rece zonă este partea de jos,
unde se află de obicei sertarul cu legume și fructe, deoarece acestea au nevoie
de mai mult frig pentru a rămâne proaspete mai mult timp.
În prezent, există modele de frigidere
ieftine
și mai inovatoare, cu un sertar de 0 ºC, ideal pentru a păstra carnea și
peștele mai mult timp, datorită tehnologiei BioFresh. Acest sertar are o
temperatură mai scăzută decât restul frigiderului.
Cum se clasifică un frigider
Știind cum se răcește cel mai mult un frigider, vă arătăm
cum să îl sortați pentru a profita la maximum de el. În acest fel, veți putea
păstra atât alimentele, cât și băuturile în condiții mai bune pentru mai mult
timp. Luați aminte!
Ouăle, untul, sosurile și gemurile se pun cel mai bine în
ușă, deoarece este partea cea mai puțin rece. De asemenea, puteți plasa
băuturi, cum ar fi sucuri, apă, vin sau băuturi răcoritoare.
Așezați pe rafturile superioare produsele care nu necesită
temperaturi foarte scăzute, cum ar fi pastele proaspete, mezelurile și
conservele pe care le-ați deschis, dar nu le-ați consumat complet.
Așezați produsele lactate și resturile de mâncare pe
rafturile din mijloc.
Pe cel mai de jos raft, așezați carnea și peștele dacă nu
aveți sertarul special de 0 ºC. De asemenea, puteți plasa acolo băuturile care
trebuie păstrate mai reci, cum ar fi berea.
În sfârșit, fructele și legumele trebuie păstrate mai reci,
așa că așezați aceste produse în sertarele din partea de jos.
Sfaturi pentru a economisi energie cu frigiderul dvs.
Acum că știți cum funcționează nivelurile de răcire ale unui
frigider, este esențial să știți care este temperatura ideală atât a
frigiderului, cât și a congelatorului, pentru a economisi energie în timpul
utilizării acestui aparat.
Puterea de răcire a unui frigider este direct legată de
consumul acestuia, ceea ce influențează economia de energie și performanța
eficientă a acestuia.
Prin urmare, dacă vă interesează mai mult consumul decât
temperatura acestuia, trebuie să țineți cont de faptul că, cu cât temperatura
din interior este mai scăzută, cu atât motorul va lucra mai mult și va avea
nevoie de mai multă energie electrică pentru a funcționa. Astfel, dacă doriți
să economisiți consumul de energie electrică, ar trebui să setați cel mai mic
nivel (1 sau 2) de la nivelul 1 la 5 de refrigerare într-un frigider, astfel
încât acesta să folosească mai puțină energie și să consume mai puțin.
Dar, pe lângă reglarea termostatului pentru a reduce
consumul de energie, puteți urma și următoarele sfaturi pentru a economisi
energie cu frigiderul:
Păstrați întotdeauna temperatura frigiderului în echilibru.
În mod ideal, ar trebui să fie în jur de 5ºC și -18ºC în congelator.
Evitați să țineți ușa frigiderului deschisă prea mult timp.
Cu cât îl deschideți mai mult, cu atât temperatura internă a aparatului va
crește și, pentru a reveni la valorile corecte, cu atât mai mult motorul va trebui
să lucreze mai mult și, prin urmare, va consuma mai mult.
Menținerea ordinii în interiorul frigiderului este esențială
nu numai pentru a conserva mai bine alimentele, ci și pentru a reduce consumul
de energie. Urmați sfaturile pe care vi le-am arătat mai sus pentru a plasa
fiecare produs.