Cursuri gratuite de calificare și de consiliere pentru angajații constănțeni, pe bani europeni

de Andreea PERHAIȚĂ Vineri, 31 Mai 2013 317
171 de constănțeni au beneficiat, gratuit, de cursuri de calificare în meserii din domeniul construcțiilor, iar alți 300 de angajați au fost consiliați în vederea stabilirii obiectivelor profesionale. Acestea sunt principale rezultate înregistrate în cadrul proiectului "Dezvoltare durabilă prin calificare la standarde europene", cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013. 
Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de doi ani și a avut ca obiectiv general creșterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piața muncii în construcții și activități conexe, în Regiunea de Dezvoltare Sud-Est.
Cursurile s-au desfășurat pentru meseriile lucrător în structuri pentru construcții, asfaltator, sudor, zidar, pietrar, tencuitor, electrician în construcții, zugrav, ipsosar, tapetar și vopsitor. Bugetul proiectului, în valoare de 400.000 de euro, a fost alocat serviciilor de consiliere și orientare profesională a angajaților și organizării cursurilor gratuite de calificare în domeniul construcțiilor și alte sectoare de activități conexe.
"Este foarte important pentru noi, ca firmă care activează în domeniul construcțiilor, să demonstrăm că forța de muncă pe care o punem la dispoziție pentru efectuarea unei lucrări este calificată. În plus, cei care dețin o calificare sunt mult mai credibili și au mai multă încredere în ei înșiși", a declarat Dan Holban, șef de șantier la o firmă de construcții. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei