Daniel Moraru: "Vom deveni o zonă de tranzit pentru companiile care doresc să participe la reconstrucţia Ucrainei"

de Mirabela ȘERBĂNESCU Sâmbătă, 15 Iunie 2024 1996
Uniunea Națională a Patronatului Român - Regiunea Sud-Est (UNPR-RSE) a organizat, vineri, o conferință de presă în cadrul căreia cei prezenți au dorit să transmită un mesaj în primul rând mediului de afaceri şi, în al doilea rând, celorlalţi parteneri în proiectul pe care doresc să-l construiască, cu beneficii sociale pentru populaţia din această zonă a ţării.
La eveniment au participat Daniel Moraru, președintele UNPR-RSE, Carmen Ispas, directorul executiv al uniunii, Mihai Gheorghiade- şef comisie infrastructură, dezvoltare regională şi Doru Ştefan Nicoară, şeful comisiei buget-finanţe din cadrul UNPR-RSE. Mesajul pe care aceştia au dorit să îl transmită a făcut referire la lansarea unui studiu menit să ofere o perspectivă aprofundată asupra stării mediului de afaceri din judeţul Constanţa. „Vom dezvălui detalii despre un protocol de colaborare strategică pe care îl vom semna cu
Uniunea Antreprenorilor Întreprinderilor Mici, Mijlocii și Privatizate din Ucraina, pe 29 iunie, la Constanţa. Totodată, cu ocazia aniversării unui an de la înfiinţarea Uniunii Naționale a Patronatului Român - Regiunea Sud-Est (UNPR-RSE), suntem mândri să anunţăm lansarea oficială a unui nou studiu de piaţă. Acesta a fost conceput pentru a evolua starea mediului de afaceri din judeţul nostru şi pentru a identifica nevoile şi aşteptările companiilor locale. Obiectivul nostru principal este de a colecta date relevante şi de a analiza în detaliu, dinamica pieţei locale”, a declarat Daniel Moraru.
Prin acest demers, uniunea şi-a propus să obţină o imagine clară a provocărilor şi oportunităţilor cu care se confruntă afacerile din zonă. Metodologia lor pentru acest studiu este sondajul, iar întrebările se concentrează pe patru domenii-cheie: colaborările de business, implicarea în comunitate, colaborarea cu instituţiile publice, nevoile şi aşteptările companiilor locale.
Semnarea protocolului va duce la crearea unei platforme de networking

Studiul va fi finalizat în următoarele trei luni, iar rezultatele îi vor ajuta să organizeze obiective şi strategii, acţiuni pentru anul viitor, asigurându-se, în acelaşi timp,că priorităţile sunt aliniate cu necesităţile reale ale membrilor comunităţii.
Mai mult decât atât, protocolul de cooperare între UNPR-RSE şi Uniunea Antreprenorilor din Ucraina va aduce multiple avantaje membrilor UNPR: extinderea relaţiilor economice bilaterale, schimbul de informaţii economice şi legale, ajutând companiile să se conformeze reglementărilor internaţionale. Totodată, semnarea protocolului va duce la crearea unei platforme de networking şi trading, favorizând interacţiunea economică dintre cele două ţări.
Preşedintele UNPR-RSE, Daniel Moraru, a subliniat faptul că, din punct geostrategic, suntem poziţionaţi într-o zonă de tranzit, unde spaţiul logistic a început să funcţioneze din ce în ce mai bine. „În acest context, suntem conştienţi că la capitolul reconstrucţia Ucrainei vom participa activ, mai ales pentru că, în afară de avantajul logistic, creăm punţi între cel care oferă astăzi soluţia cea mai bună între tehnologie şi punerea în funcţiune a noilor proiecte. După semnarea protocolul cu Ucraina urmează semnarea protocolului cu patronatul din Turcia, apoi Coreea de Sud şi Indonezia. Deci, cumva, vom deveni o zonă de tranzit pentru toate companiile care doresc să participe la reconstrucţia Ucrainei”, a mai spus acesta.
Moraru a adăugat că faptul că la Constanţa nu există o zonă de networking foarte dezvoltată, aşa cum se întâmplă în zona de vest a ţării, este o problemă. „Probabil că influenţa regională nu a permis o comunicare mai deschisă şi mai transparentă între companii. Acesta este şi motivul pentru care Uniunea Națională a Patronatului Român - Regiunea Sud-Est trage un semnal de alarmă acestor companii să se constituie în asociaţii de profit, pe fiecare tip de actvitate, astfel încât
să-şi solicite, să-şi revendice drepturi în relaţia cu celelalte uniuni sau asociaţii de profil sau relaţia cu instituţiile publice locale, naţionale. În acelaşi timp, vrem să transmitem un mesaj mediului politic din Constanţa, să deschidem o uşă către mediul de afaceri şi către cetăţeni, să ridicăm PIB-ul regional, zonal, pentru a ocupa un loc fruntaș în topurile firmelor de la nivel național. Din păcate, ne confruntăm cu o lipsă a antreprenorilor, lipsa facilităților de finanțare. Eu cunosc mulți antreprenori care ar vrea să construiască, de exemplu, parcări în parteneriat public-privat. Acesta este un singur aspect și împreună sper să putem construi”, a încheiat el.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei