Jale în pescăriile din Constanța. Ce au găsit inspectorii sanitar-veterinari

de Andreea PERHAIȚĂ Joi, 22 Octombrie 2015 517
Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de către inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, în cursul săptămânii trecute, au scos la iveală numeroase nereguli în restaurantele și magazinele alimentare din Constanța.

Au fost verificate, în total 115 obiective, din care 15 restau-rante, trei fast food-uri, un snack bar, un bar, o pizzerie, trei can-tine, 27 de laboratoare cofetărie/patiserie, patru cofetării/patiserii, cinci unități de produse proaspete din pescuit, un centru prelucrare pește, două centre de colectare pește, două super sau hiper-marketuri, 11 depozite alimen-tare, trei unități de procesare lapte, șapte magazine alimentare, nouă unități fabricare pâine și specialități de panificație, trei unități de morărit, o unitate de fabricare ulei, o unitate prelucrare și conservare fructe, o unitate de reambalare, două depozite se-mințe consum, un producător particular, șapte exploatații comer-ciale, un pet shop, o farmacie veterinară, un transportator ani-male vii și o unitate fabricare aditivi furajeri.

"În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la comercializarea pro-duselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar. 

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 600 lei. De asemenea, au fost emise două ordonanțe de sus-pendare temporară a activității la două unități de produse proaspete din pescuit", a declarat dr. Geronimo Brănescu, directorul executiv al ANSVSA Constanța.

Potrivit acestuia, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 6.700 de kilograme de carne, 2.225 de kilograme de pește și produse din pește și 76 kilograme de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 128.323 lei. "Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", a mai spus șeful DSV Constanța. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei