Jumătate dintre angajații români își doresc schimbarea carierei

de Petruta RIDICHE Miercuri, 02 August 2023 297
Tot mai mulți români încep să își dorească schimbarea carierei. Mai bine de jumătate dintre angajații din țara noastră intenționează să își schimbe locul de muncă în următorii cinci ani.
Un sondaj al Centrului de Carieră și specialiștii în recrutare concluzionează că momentul actual este unul propice schimbărilor și avansează un top al domeniilor cele mai căutate. 56% dintre angajați sunt nemulțumiți de locul de muncă pe care îl au și plănuiesc o schimbare de carieră. În top sunt locuitorii centrelor mari de dezvoltare unde se câștigă și cel mai bine. Aproape o proporție de 90% dintre persoanele care au participat la sondaj sunt dispuse să scoată bani din buzunar pentru a urma cursuri de dezvoltare profesională sau personală. De asemenea, 38% dintre bucureștenii participanți la sondaj își doresc să lucreze pe cont propriu, pe locul al doilea fiind IT-ul, cu 10%.
„Fie că vorbim de front-end, web-dev, back-end, QA testing sunt nenumărate surse de unde poți începe să-ți clădești o frumoasă și profitabilă carieră în acest domeniu. Există școli de IT (private), există cursuri online (pentru orice buget), există video-uri (plătite sau free), tutoriale, cărți, site-uri unde putem scrie cod pentru practică și câte și mai câte resurse, fie online, fie offline. Tot ce trebuie să facem este să dăm un search pe Google, unde să ne exprimăm dorința de a începe o carieră în IT. Desigur, persoanele cu înclinație tehnică vor avea un avantaj, însă există ramuri din domeniu care se adresează și celor neinițiați. Trebuie răbdare și perseverență, atât”, recomandă Andra Pintican, fondatoare Centrului de Carieră.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei