Locuri de joacă transformate în șantiere! "Se mișcă cu viteza melcului, ca în tot orașul!"

de Florentina BOZÎNTAN Vineri, 09 Iunie 2023 841
Un lot de 14 locuri de joacă din municipiul Constanța a fost transformat în șantiere. Deși așteptate de peste doi ani, reparațiile stârnesc supărări. Nu neapărat acestea, ci... modul în care sunt realizate!
De mai bine de doi ani, administrația publică locală se străduiește să reabiliteze un lot de 15 locuri de joacă din municipiul Constanța, majoritatea situate în cartiere. Locuri de joacă luate cu asalt de cei mici, zi de zi, care ajunseseră într-o stare deplorabilă, cu tobogane rupte, cu căsuțe mâzgălite cu mesaje obscene și leagăne lipsă.
Într-un final, după mai multe licitații eșuate, în 11 aprilie Primăria Constanța a semnat contractul de execuție pentru „Reamenajare locuri de joacă existente în municipiul Constanța – 10 locații”, iar ulterior a fost semnat și contractul pentru alte patru locuri de joacă. Ambele contracte au fost atribuite Asocierii Garden Center Grup SRL – Ro Verde Landscaping SRL.

Cele 14 locuri de joacă ce urmează să fie înfrumusețate sunt situate astfel: Parc Poarta 6, str. Arcului/str. Progresului, str. Progresului, bl N1D/N2D, str. Arcului/str. Liliacului, parc Doraly, bd. I. C. Brătianu, bl. PAV 6, str. Solidarității/ str. Prieteniei, bl. H1, bd. 1 Mai, Bl H 18, str. Eliberării/ str. Al. Gherghel, bl. DR 13, zona de agrement Brizei, str. Cișmelei, al. Egretei, bl. AV10, str. Bravilor, bl. H1, str. Dionisie cel Mic, bl. 56/58.
Deși așteptată de foarte mult timp, demararea lucrărilor nu este privită cu ochi buni de mămici. Astfel, o constănțeancă din cartierul Poarta 6 ne-a transmis câteva fotografii, cât și câteva impresii cu privire la modul în care se desfășoară reparațiile.
„Dezamăgitor! În ritmul în care se lucrează în întreg orașul, așa se reabilitează și locurile de joacă! Este clar că vara aceasta copiii noștri nu vor avea locuri de joacă reabilitate în cartierul Poarta 6. În primul rând, în cartierul nostru se reabilitează două locuri de joacă. Ne-am așteptat să se facă lucrurile cu cap, să înceapă cu unul dintre ele, să lucreze intens la acesta, să-l termine și apoi să se mute la celălalt. Nu! Au venit câțiva muncitori, au golit tot și au lăsat în urmă niște mormane de nisip. În ambele locuri de joacă, și în cel din parcul mare, și în cel de la baza de agrement! După care nu au mai venit vreo săptămână! Se mișcă cu viteza melcului! Perioadă în care paznicul din parc avea datoria «ingrată» să tot atenționeze copiii să iasă din nisip. Căci era «interzis» să se joace în nisipul pe care-l strânseseră muncitorii în niște grămezi! De ce? Cine știe! Cert este că cei mici le stricau lor nisipul! Acum, copiii din cartier privesc spre două spații goale, pe care nu vor avea voie să intre toată vara, în așteptarea noilor tobogane!”, ne-a transmis Cecilia Popa.
Referitor la cele semnalate de cititoarea „Cuget Liber”, Primăria Constanța a transmis că „se lucrează etapizat la fiecare loc de joacă, conform graficelor de lucru”. „Toate locațiile sunt marcate cu «Șantier în lucru», există paznici, una dintre locații este îngrădită. Pentru a transmite și mai clar riscurile la care se expun cei care pătrund în zona șantierelor, interdicțiile legate de acestea, în câteva zile vor fi amplasate panouri mai mari, mai vizibile”, au precizat reprezentanții autorității locale. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei