Maximum cinci aditivi în produsele agroalimentare!

de Andreea PERHAIȚĂ Miercuri, 17 August 2016 361
Ținând cont de bunele practici la nivelul Uniunii Europene, de neîncrederea consumatorilor în produsele comercializate, atât din perspectiva calității acestora, cât și a conformității informațiilor ce se regăsesc pe etichetele acestora, și din cauza problemelor semnalate privind obezitatea în rândul consumatorilor și a problemelor de sănătate, InfoCons, împreună cu Federația Asociațiilor de Consumatori, a inițiat un proiect de reducere a numărului de aditivi alimentari (E-uri), coloranți și conservanți la maximum cinci.
În cadrul acestui proiect, au fost transmise propuneri de informare și implicare către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Federația Patronală din Industria Alimentară - Romalimenta și Asociația Română a Cărnii.
Totodată, a fost constituit un grup de lucru pentru dezbaterea acestui proiect, prima ședință având loc, recent, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ședință la care au participat reprezentanți ai Ministerului Sănătății - Institutul de Sănătate Publică, Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Asociației InfoCons și ai Federației Asociațiilor de Consumatori.
"Sperăm într-o susținere reală a acestui proiect, atât din partea asociațiilor de profil, organizațiilor patronale, instituțiilor publice, medicilor și, nu în ultimul rând, a consumatorilor. Prin implementarea acestui proiect, vom avea o creștere a produselor agroalimentare pe o piață concurențială reală la standarde europene", explică reprezentanții InfoCons. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei