Numărul copiilor cu părinții plecați în străinătate din Constanța, îngrijorător

de Petruta RIDICHE Miercuri, 24 Aprilie 2024 241
Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială (DGAS) au participat, marți, la lansarea studiului „Evaluarea situației copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate din Regiunea Sud-Est”. Acest studiu, realizat de organizația Salvați Copiii România, reprezintă cel mai amplu și complex studiu regional privind fenomenul copiilor afectați de migrația economică a părinților. Studiul a fost prezentat de sociologul Ana Bulai și Anca Stamin, directorul de programe în cadrul organizației Salvați Copiii România.
În cadrul evenimentului, specialiștii din diverse domenii au prezentat măsurile de suport privind protecția copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Printre speakeri s-au numărat: Nicolae Gorunescu, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Mariana Găju, vicepreședinte AcoR, Mihaela Ristea, director DGASPC Constanța, Monica Buhai, inspector la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Monica Poptile, director DGAS Constanța, conf. dr Adriana Bălașa, medic la Spitalul Județean Constanța și subinspector de poliție, Roxana Banciu, coordonator la Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Constanța. La nivelul municipiului Constanța, în perioada 2023-2024, DGAS Constanța a identificat un număr de 99 de familii, totalizând 110 copii, ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, conform datelor furnizate de unitățile școlare. Din totalul de 99 de familii în evidența DGAS Constanța, 78 de familii au un singur părinte plecat la muncă în străinătate, două au ambii părinți plecați la muncă în străinătate și 19, un părinte unic susținător plecat la muncă în străinătate. Distribuția copiilor în funcție de vârstă este următoarea: 0-2 ani - 4 copii, 2-7 ani - 30 de copii, 7-14 ani – 41 de copii, 14-18 ani - 35 de copii. Dintre aceștia, 70 de copii rămân în grija celuilalt părinte, iar restul de 40 sunt în îngrijirea altor persoane, precum bunicii, unchiul, mătușa sau frații majori.
Taguri

Comentează știrea

Eori
2 mai

Străinătatea Nu Este Bună, Oamenii Trebuie Să Vină Acasă La Copii Lor, Din România: https://youtu.be/WGQnwdabpP4?si=crWyqClgdLVozLrc https://youtu.be/ZUGmuDYxgfw?si=j534fqDtYq3mYJZT Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei