O nouă acţiune de donare de sânge, în localitatea Topraisar

de Mirabela ȘERBĂNESCU Luni, 18 Septembrie 2023 3497
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța invită constănţenii din localitatea Topraisar, dar și din zonele limitrofe, duminică, 24 septembrie, între orele 8.30- 13.30, la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil”, la o nouă acţiune de donare de sânge.
Potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare, sunt aşteptate toate persoanele sănătoase care doresc să îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional. De precizat că pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani, în funcţie de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg (în funcţie de înălţime, constituţie), care nu au suferit de hepatită virală de tip B sau C, tuberculoză, sifilis, malarie, infecţie HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, boli autoimune etc.
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge. De asemenea, cu trei zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice. În ziua donării se recomandă un mic dejun uşor (sandwich-uri, fructe, lactate) şi minim 500 ml lichide. Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de o alocaţie de hrană sub forma unui card în valoare de 66,99 lei, o zi liberă şi decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei