Pacienții din România vor transparență în Sănătate

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Marţi, 23 August 2022 192
Românii vor o lege care să asigure transparență totală în privința contribuțiilor la sănătate, transmite Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS).

"Răspunsurile pacienților la chestionarul realizat de FACIAS, în cadrul Proiectului 'Pacient român - legi juste și transparență maximă', relevă că o majoritate covârșitoare a acestora doresc un sistem de sănătate transparent, în care accesul pacientului la informație să fie facil.
De asemenea, pacienții consideră că inclusiv informațiile legate de costurile tratamentelor, sumele cotizate pentru asigurări și modul în care acestea sunt cheltuite trebuie să fie ușor accesibile, la orice oră.
Astfel, 99,1%, respectiv 98,2% dintre cei care au răspuns vor să știe cât au costat îngrijirile medicale de care au beneficiat într-o anumită perioadă de timp, respectiv care sunt sumele cu care un pacient a cotizat la sistemul asigurărilor de sănătate.

96% dintre respondenți consideră că este nevoie de un sistem informatic care să le permită, prin simpla introducere a unei parole, care au fost costurile suportate de sistemul medical cu un pacient", arată FACIAS.

Taguri

Comentează știrea

Silviu
23 august 2022
Pacient sau client

Cine are nevoie de atatea clinici medicale? Si cate asistente, care nu stiu sa respecte trebuie sa primeasca salariu? De ce nu se face o clinica de cardiologie si una de oftalmologie? Sunt destui doctori in aceste domenii, nu stii la care sa mergi!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei