Parcul Tăbăcărie va avea o grădină „franțuzească”, cu arbori și arbuști cu siluetă columnară

de Mirabela ȘERBĂNESCU Vineri, 09 August 2024 533
Parcul Tăbăcărie continuă să se transforme, de la o zi la alta. Potrivit Primăriei Constanţa, în prezent se lucrează intens pentru ca acesta să devină locul ideal pentru petrecerea timpului liber. Echipele de muncitori reamenajează aleile cu pavele și borduri moderne. Lucrările sunt aproape de finalizare în zona cuprinsă între City Mall și Țara Piticilor, se intervine și pe partea dinspre lac, după care şantierul se va muta în alte zone, până când reabilitarea va fi completă. În cadrul proiectului, până acum au fost amenajate circuite rutiere educaționale pentru copii și a fost construită o pistă de alergare acoperită cu asfalt destinat traficului pietonal, colorat.
De asemenea, au fost instalate elemente de mobilier urban, spațiul verde a fost reamenajat. Arbori din mai multe specii, trandafiri și arbuști ornamentali au fost plantați în Parcul Tăbăcărie. De asemenea, terenul a fost însămânțat cu gazon și s-a construit o nouă instalație de irigare a spațiilor verzi. În continuare vor fi efectuate o serie de lucrări care presupun revitalizarea și refacerea spațiilor verzi. În plus, vor fi amenajate mai multe grădini cu diferite tematici: o grădină de tip „oază”, cu pontoane din lemn cu structură ușoară, o grădină „franțuzească”, prin plantarea de trandafiri, lavandă, arbori și arbuști cu siluetă columnară, o „grădină senzorială”, cu diferite trasee sinuoase realizate din materiale cu diferite texturi și culori, precum și o „grădină de umbră”, prin crearea unei zone omogene de arbori precum un codru în mijlocul câmpiei.
Taguri

Comentează știrea

Vasile
9 august

În parcurile de afară nu se cheltuiesc banii pe pavele și borduri care nu rezistă în timp, sunt alei cu criblură ieftină tasată. În Amsterdam și Londra în parcuri sunt alei bătătorite printre ierburi spontane care nu trebuie tunse des (trifoi, păpădie, volbură, cicoare etc) și copaci care cresc singuri. Primarii noștri (vezi și în Tăbăcăriei) sunt specializați în lucrări ușoare cu decont și parandarăt mare și cu impact la fraieri, pansele, tuns iarba mai des decât trebuie, borduri și pavele puse peste asfaltul sănătos, plantări de arbori care se usucă în primul an, coșuri și bănci schimbate la fiecare mandat și alte instalații inutile (iluminat în parc în sectoarele izolate unde nu umblă nimeni noaptea). Despre lucrările serioase cum ar fi consolidarea malurilor lacului și repararea podurilor (au fost doar spoite) sau stăvilarelor care sunt un real pericol sau decolmatarea canalelor infecte, mai mult gargară. Chițac, vino să vezi la City, aleile nou pavate deja mocirlite (s-a pus solul prea înalt), bordurile împinse neglijent cu buldozerul și arborii care se usucă (i-ați tăiat pe cei sănătoși argumentând cu inepția că aveau iederă) și zeci de persoane de la spații verzi care trândăvesc la umbră sau plimbă inutil utilajele și inundă aleile nesupraveghind instalațiile. Nu vei termina mandatul și toate amenajările făcute fără cap în parc vor fi în ruină, făcând loc pentru următorul primar.

Adriana
13 august

Primăria nu are interes ca arborii plantați să reziste prea mult. Firmele de casă trebuie să aibă de lucru în fiecare an. La fel, gazonul pe suprafețe cât mai mari este o afacere banoasă pentru aceste firme, tunsul se calculează la metru pătrat. Domn Primar, vă rog acoperiți tot parcul cu gazon și crăițe și plantați arbori care se usucă repede, să aibă și gura lor ce mânca.

Victor
15 august

Postez mai târziu (poate citește și primarul) pentru că am fost plecat din Constanța; Ieri am fost în P.Tăbăcăriei și în mare parte amenajările promise m-au dezamăgit. Pentru început, mi-au sărit în ochi zecile de arbori (mulți arțari, dar nu numai) abia plantați care se usucă, deci s-a plantat ce nu trebuie, unde și cum nu trebuie. Alt lucru anapoda sunt bordurile înalte (unele deja răsturnate,) și solul mai sus ca aleile, fapte care au dus la inundarea lor cu noroi. Neplăcut m-a surprinde că aleile în care asfaltul și bordurile vechi sunt în perfectă stare, sunt acoperite cu alte pavele și borduri posibil mai proaste (câteva se măcină). Pe alocuri pavelele noi au început deja să se deplaseze și să se lase. Asfaltul este mai potrivit pentru landouri, patine cu rotile, biciclete mici pentru copii, iar bordurile la nivelul aleilor și a spațiului verde sunt mai sigure. Scândurile de la noile bănci se curbează și desprind (eu am văzut asta în 2 locuri). Văd că se lucrează tare la iluminat, Domn primar, chiar o să aibă primăria bani să plătească curentul în tot P.Tăbăcăriei sau se vor aprinde luminile doar la filmare? Nu ar trebui o măsură în toate? V-am expus aspectele mai puțin plăcute care sar în ochi, mai sunt și altele. Câteva lucruri mi-au plăcut, pista pentru concurs și poate zona învecinată cu Lăpușneanu. Dacă chiar sunteți de bună credință, testați cetățenii cu privire la aceste aspecte și eventual remediați-le.

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei