Peste 50.000 de tineri, angajați în 2023 datorită programelor guvernamentale

de Petruta RIDICHE Luni, 26 Februarie 2024 838
Potrivit ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, aproape 55.000 de tineri sub vârsta de 30 de ani au fost angajați, anul trecut, ca urmare a măsurilor de ocupare derulate de către Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM).
144.067 de tineri cu vârste sub 30 de ani au fost incluşi anul trecut în măsuri active de ocupare derulate de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale prin Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă. Dintre aceştia, 54.759 de tineri au fost încadraţi în muncă.
Anul trecut, 49.010 tineri au fost încadraţi în locuri de muncă pe perioadă nedeterminată, iar 1.126 au beneficiat de prima de activare de 1.000 de lei pentru şomerii neindemnizaţi. De asemenea, 432 au beneficiat de primă de inserţie, iar 542 au primit sprijin privind stimularea mobilităţii forţei de muncă (prime de încadrare, primă de instalare sau primă de relocare, după caz, pentru cei care s-au angajat la distanţe de mai mult de 15 km de domiciliu, respectiv mai mult de 50 km de domiciliu).
„Fiecare tânăr beneficiază de măsuri active personalizate, în funcţie de aptitudini, capacităţi şi nivel profesional. Ajutăm tinerii şi să înceapă activităţi independente sau o afacere. Diversificarea şi dezvoltarea serviciilor şi politicilor publice în domeniul ocupării pentru a răspunde cât mai bine nevoilor pieţei muncii reprezintă priorităţi ale mandatului meu”, a declarat ministrul Simona Bucura Oprescu.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei