Policlinica 1 rămâne fără medici

de Florentina BOZÎNTAN Vineri, 17 Iunie 2011 350
Tot ce ține de îngrijirea sănătății este scump. Prețul medicamentelor crește de la o zi la alta, pentru o investigație gratuită există liste de așteptare de două luni sau mai bine, iar o consultație la un specialist depășește 100 - 150 de lei.
Pentru a putea să se ajungă cu banii, bolnavii sunt nevoiți să caute soluțiile cele mai ieftine. Iar cum primul pas înseamnă consultarea medicului specialist, trebuie să găsească unitățile unde pot fi consul-tați gratuit sau contra unui tarif redus.
Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean Constanța (sau Policlinica 1, așa cum este cunos-cut) se numără printre unitățile preferate de constănțeni, tocmai din acest motiv. Este posibil însă să nu mai conteze cât de ieftine sunt consultațiile, dacă nu va mai avea cine să le acorde.
Numărul medicilor care coboară de pe secții în ambulatoriu pentru a da consultații s-a tot împuținat în ultima vreme, iar absența lor se resimte cel mai acut la Cardiologie.
"Am vrut să mă programez la o consultație la un cardiolog la Poli-clinica 1 și este imposibil. Mi s-a spus de fiecare dată că locurile sunt ocupate, că medicii dau consultații doar două zile pe săptămână și atunci câteva ore. În plus, mi-au spus că trebuie să fiu mai întâi internată în spital pentru a putea fi consultată de doctorițele de aici. Altfel spus, trebuie să ajung în stare gravă și după aceea voi avea și eu prioritate la consultații?", ne-a spus Natalia Romanov, o constăn-țeancă în vârstă de 63 de ani.
Bolnavii cu trimitere
de la medicul de familie, puși să aștepte
Reprezentanții Spitalului Județean ne-au declarat că, în Policlinica 1, acordă consultații, în prezent, doar doi medici, câte două ore în zilele de luni și joi (al treilea se află, momentan, în concediu de odihnă). Și, pentru că timpul este prea scurt, au prioritate bolnavii externați din spital, cărora trebuie să le fie urmărită evoluția. Ceilalți - adică cei care vin cu bilete de trimitere de la medicul de familie - sunt puși pe liste de așteptare. "Pacienții care vin cu bilete de trimitere de la medicul de familie sunt consultați în funcție de programul medicilor, căci aceștia sunt și pe secții, și în ambula-toriu. Cardiologi sunt foarte puțini în general, nu doar în Spitalul Județean și nu suntem singura policlinică din oraș", a afirmat dr. Dan Căpățână, managerul unității sanitare.
Altfel spus, bolnavii fie se mulțu-mesc să aștepte până le vine rândul, fie își îndreaptă pașii spre un alt cabinet medical, chiar dacă este mai scump.
Lipsesc și pediatrii!
O lipsă a specialiștilor este reclamată și în Ambulatoriul de Pediatrie, unde, la fel, bolnavii susțin că programările se fac pe o perioadă îndelungată. Este lesne de înțeles de ce s-a ajuns într-o astfel de situație, în condițiile în care sunt doi medici care acordă consultații.
Prin comparație, sunt șase medici chirurgi care lucrează și în policlinică și care acordă consultații pacienților pe care i-au externat din spital sau celor care au nevoie de intervenții chirurgicale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei