Rompetrol susține Campionatul Mondial de Șah de la Constanța

de Cuget Liber Miercuri, 07 Septembrie 2022 285
Rompetrol susține Campionatul Mondial de Șah pentru Juniori ce se desfășoară la Constanța în perioada 5-17 septembrie, cu participarea a peste 650 de concurenți din 72 de țări, sub patronajul Federației Internaționale de Șah FIDE.
„Susținem educația prin programe de internship, burse, învățământ dual pentru dezvoltarea profesională a tinerilor din comunitățile noastre, de peste 20 de ani. Suplimentar, în pandemie am devenit parteneri ai proiectului Șah în Școală, prin care ne adresăm tinerilor la nivel național din mediul urban și rural și milităm pentru introducerea acestui sport al minții ca materie de studiu în școli. Campionatul de la Constanța reunește sute de tineri jucători talentați și, indirect, promovează acest oraș și România în circuitul competițiilor internaționale” - Iskander Abdibaitov, Chief Corporate Development Officer.
Prin proiectul național “Șah în școală” Rompetrol a contribuit la tipărirea și distribuirea a peste 20.000 de manuale copiilor la nivel național, peste 100 de profesori sunt implicați, mai mult de 15.000 de ore de șah au fost predate, în parteneriat cu școli din mediu rural și urban și inspectoratele școlare.
„Benefiicile acestui sport pentru copii sunt multiple, șahul contribuind la dezvoltarea personală, îmbunătățirea gândirii logice și strategice a elevilor, a abilităților de memorare, autocontrol și concentrare” - Vlad Ungureanu, președinte Proiect Național Șah în Școală.
În Constanța, anul acesta, Rompetrol a marcat peste 20 de ediții de program de internship „Pregătit pentru Carieră”, adresat studenţilor şi absolvenţilor, care timp de două luni parcurg module practice şi teoretice, acumulând cunoştinţe din industria energetică în cadrul celor două rafinării ale companiei. În Prahova, anul acesta Rompetrol lansează primul modul de învățământ dual împreună cu Liceul Tehnologic “Lazăr Edeleanu” din Ploiești.
În domeniul responsabilității sociale, compania a investit în 2021 – 2022 peste 2,5 milioane USD în proiecte de sănătate, protecția mediului. Printre proiectele în derulare din 2022 din Constanța amintim - dotarea cu aparatură medicală de oftalmologie a cabinetului medical din comuna Corbu, a centrului medical de sănătate din Năvodari cu aparatură pentru cabinetul de ginecologie, a Spitalului Județean Constanța, dar și lucrări de modernizare pentru locuințele protejate din Lazu, din administrarea DGASPC etc.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei