Roșii: cresc din semințe în grădină

de Cuget Liber Vineri, 15 Aprilie 2022 488
Trăim între o lume în care roșiile din comerț nu mai au același gust pe care îl știam din copilărie. Vedem din ce în ce mai multe roșii importate și ne gândim cu nostalgie la roșiile de altădată. Astfel, pentru a readuce acel gust de roșii de grădină, mulți dintre noi hotărâm să le plantăm în curtea noastră.

Cum plantăm semințele de roșii?

Dacă nu știați roșiile se pot planta din semințe Pe care le puteți cumpăra de pe site-ul Grădinamax. Acesta se plantează inițial într-un ghiveci sau într-un recipient, care este ține în casă și se udă la intervale regulate de timp. După 55-60 de zile vom avea un rasad pe care îl vom putea planta în grădină.

Când se plantează răsadul de roșii?

un aspect foarte important pe care trebuie să le avem în vedere în momentul în care dorim să plantăm răsadul de roșii este temperatura solului. Pentru a măsura temperatura solului putem folosi un termometru de exterior. trebuie să știți că temperatura din sol nu este aceeași cu temperatura din aer și de aceea trebuie măsurată.

Temperatura ideală pentru plantarea roșiilor este de 10 -11 grade. această temperatură trebuie să fie menținută timp de minim 4-5 zile consecutive. Ca perioadă calendaristică ideală pentru plantarea roșiilor ar fi între 15 și 25 aprilie, dar cu toate acestea recomandăm să Verificați și temperatura solului înainte de a le planta.

Cum putem face să nu se coacă roșiile toate deodată?

Dacă doriți să aveți roșii care se coc pe rând și să puteți să o bucurați de acestea mai mult timp, cel mai bine ar fi să plantație răsadurile la intervale de o săptămână distanță. Astfel, nu vă veți trezi cu multe roșii coapte deodată și nu va trebui să veniți cu idei ingenioase de rețete sau să vă apucați să faceți bulion, dacă nu vă place.

Cum culegem roșiile?

De îndată ce fructele au început să fie suficient de coapte este indicat să le culegem chiar dacă planta încă mai are roșii necoapte. Acest lucru va permite plantei să hrănească fructele necoapte mai bine, iar cele coapte nu vor mai îngreuna procesul. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei