Scandal alimentar: 4,3 milioane de ouă contaminate cu antibiotice, retrase de pe piață

de Cuget Liber Sâmbătă, 16 Iunie 2018 561
Autoritatea sanitar veterinară din Polonia a decis vineri să retragă de pe piață aproximativ 4,3 milioane de ouă contaminate cu antibiotice, la câteva zile după ce 73.000 de ouă provenite din Olanda au fost retrase de la comercializare în Germania.
"Retragerea a fost motivată de prezența unui antibiotic denumit lasalocid la un nivel care depășește pragul maxim admis" se arată într-un comunicat de presă.
Directorul Autorității sanitar veterinare din Polonia, Pawel Niemczuk a precizat că antibioticul a fost adăugat din greșeală în nutrețul pentru găinile ouătoare de la o fermă din apropiere de Poznan. "Nutrețul pentru pui de carne (care conține în mod legal antibiotice) a fost administrat din greșeală găinilor ouătoare" a precizat Pawel Niemczuk, informează Agerpres.
Marți, autoritățile germane au retras din supermarketuri 73.000 de ouă provenite din Olanda după ce s-a descoperit că au fost contaminate cu substanța toxică denumită fipronil, la mai puțin de un an de când insecticidul a fost descoperit în milioane de ouă din Olanda. Acest anunț a relansat îngrijorările provocate în vara anului trecut, când retailerii din câteva state europene au retras din supermarketuri milioane de ouă, ca măsură de precauție față de o posibilă contaminare cu pesticide a ouălor provenite din Belgia și din Olanda, al doilea mare exportator de păsări, după SUA. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) consideră că această substanță este moderat toxică și ingerarea ei în cantități însemnate pe termen lung poate provoca vătămarea organelor interne, romaniatv.net
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei