SE DESCHIDE SEZONUL ESTIVAL! Ministerul Economiei și Turismului și alte instituții din domeniu, prezente la eveniment

de Andreea ANDRONACHE, Mirabela ȘERBĂNESCU Vineri, 19 Aprilie 2024 2475
În aceste momente, la Constanța are loc Conferinţa extraordinară de Deschidere a Sezonului LITORAL - DELTA DUNĂRII 2024.

Corina Martin, secretar general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România ( FPIOR), este cea care a deschis conferinţa: "Cel mai important este ca fiecare dintre invitaţi să spună cum s-a pregătit pentru acest sezon estival".

Daniel ILUSCĂ, Asociaţia Delta Dunării: Pregătirile au început deja de o lună. Putem spune din analiza anilor trecuţi că serviciile sunt din ce în ce mai bune. Am avut şi multe controale care ne ocupă din timpul alocat turiştilor...Serviciile din România sunt din ce în ce mai bune, în pofida a tot ce se spune, în Dobrogea sunt multe de vizitat şi cred că anul acesta, în ciuda temerilor legate de campania electorală, sigur va fi un an mai bun, pentru că există rezervări. Avem o creştere a numărului de turşti străini, mulţşi nu sunt veniţi prin agenţii, avem evenimente, pachete turistice. Avem ce le oferi turiștilor. Tarifele de cazare sunt de la 200 lei la 1.500 lei, în funcție de serviciile de care vor sa beneficieze. Turistul trebuie să aibă în fiecare zi în traseul lui obiective de vizitat, pentru a se simți cât mai bine

George Lică, Asociația Eforie: "Eforie este o destinație preferată de familiile cu copiii și cele care doresc relaxare. Este o destinație mai ieftină. Au apărut și multe restaurante cu specific pescăresc. Se încearcă ridicarea standardului prin toate metodele Și mai ales de înlocuire a genurilor muzicale din locații, adică a manelelor. De 1 Mai sunt rezervări pentru această minivacanță. Pentru vară sunt rezervări cu 15% mai multe.
Au apărut și alte unități de 4 stele sau din cele care oferă servicii all inclusive. Mai este, însă, de lucru, la plaje, pentru ca turiștii să se simtă cât mai bine. Suntem în pragul deschiderii de sezon și anumite promisiuni legate de aspectul plajelor nu s-au materializat încă.
Costel, asociația Năvodari: Stațiunea noastră, inclusiv pentru copii, este bună, avem plaje cu nisip foarte fin, unde în ultimii 10 ani am avut o creștere a nr de turiști. Mulți dintre operatorii de plajă se pregătesc. Față de alți ani vor fi deshise multe sectoare de plajă, cu activități de divertisment. Cred că anul acesta va fi mai bun, și noi ne-am pregătit mai bine pentru a întâmpina turiștii.
Mirela Matichescu, Mamaia Nord: Nu vrem să fim în competiție cu alții. Ne dorim să dezvoltăm destinația aceasta turistică într-un concept al profitului pe termen lung, iar perioada sezonului pentru fiecare să fie cât mai lungă. Ne dorim să dezvoltam destinația aceasta turistica intr-un concept al profitului pe termen lung, iar perioada sezonului ptcfiecare sa fie cât mai lunga Sunt convinsă că lucrurile stau din ce în fe mai bine. Agenții economici își fac treaba bine. Din păcate, ne confruntăm cu lipsa de personal calificat. Vrem corectitudine din partea organelor de control. Toți își doresc să oferte servicii de calitate, pentru ca litoralul românesc să devină o destinație pe termen lung.

Comisar șef Daniel Gheorghe, Antidrog: Ne dorim ca oamenii să se distreze responsabil. Se desfășoară o campanie Antidrog cu privire la efectele nocive ale consumului de droguri. Trebuie să ne asigurăm că toată lumea va fi în siguranță.
Paul Anghel, Protecția Consumatorilor: În continuare nu există posibilitatea legală a construcțiilor de pe plaja, ne izbim mereu de refuzul unor operatori. Suntem câinii, apărătorii drepturilor consumatorilor, impitriva celor care le pot pune viata în pericol. Nu mai există școli care să pregătească personalul din domeniul alimentației publicate și nici scoli care să formeze personalul din cazare. Probabil că trebuie sa ne întrebăm de ce ne-a plecat forța de muncă de pe litoral. Se pot forma și persoanele care vin din zona asiatica. Mulți patroni au investit bani și care respectă consumatorul. Pe ceilalți îi vom sancționa și le vom opri activitatea.
Ionut Stancovici: Caiac Smile se ocupă de copii nevăzători, cu handicap etc. În România sunt 80.000 de persoane cu nevoi speciale. Ne dorim să stăm o lună aici și să îi punem în scaunele speciale pt a se bucura de mare. Ne dorim ca anul acesta să avem turism adaptat și la malul marii.
Adi Voican, ANAT: Cea mai vândută stațiune este Băile Felix și apoi urmează Mamaia. În fiecare sezon ne gândim să avem în jude de 100 000 de turişti. Un sejur poate ajunge chiar şi la 3000- 4000 lei, dar sunt preţuri pentru toate buzunarele.




xxx

La eveniment participă:
- Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România ( FPIOR) - Corina Martin, Secretar General
- RESTO Constanța - Lucian TUDOSE, Presedinte executiv - Membri si Vicepresedinti ai FPIOR
- Asociatia Patronală EFORIA TURISTICA - George LICĂ, Președinte - membri ai FPIOR
- Asociatia Patronala a Operatorilor de Plajă MAMAIA NORD - membră a FPIOR
- Asociatia Patronală TULCEA - DELTA DUNĂRII - Daniel ILUSCĂ - membri ai FPIOR
- OMD CONSTANTA-MAMAIA - George MĂNDILA - Presedinte
- OMD MAMAIA NORD - Mirela MATICHESCU - Manager Destinație
- SUNWAVES / SUN FEST Mamaia - Ioan BORZEA - membri ai RESTO
Invitati :
- Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului - George FULINA - Director Agentia Teritoriala IMM si Turism Constanta
- ANPC - Autoritatea Natională pentru Protectia Consumatorilor - Paul ANGHEL - Director General
- Ionut STANCOVICI - Fondator Asociatia Caiac SMile
- AGENTIA NATIONALA ANTI DROG - Daniel GHEORGHE- Comisar Sef Centrul Regional Constanta 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei