Sector de plajă din Constanţa eliberat de șezlongurile și umbrele amplasate ilegal

de Mirabela ȘERBĂNESCU Joi, 17 August 2023 2256
Echipele Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral au intervenit într-una din nopţile trecute pentru eliberarea unui sector de plajă din municipiul Constanța de șezlongurile și umbrele amplasate ilegal pe domeniul public al statului, aflat în administrarea Administrației Naționale „Apele Române” - ABADL. Reprezentanţii instituţiei au precizat că, deşi nu mai deținea contract de închiriere și nici un act de reglementare valabil, operatorul economic a continuat să amplaseze în mod abuziv pe sectorul de plajă șezlonguri și umbrele.
„Precizăm că autorizația de construire aferentă amenajării sectorului de plajă și-a încetat valabilitatea la data expirării contractului de închiriere, iar autorizația de funcționare i-a fost retrasă de către Primăria Constanța.
Prin menţinerea acestor dotări pe plajă, fără drept, pe domeniul public al statului, cel prejudiciat prin neîncasarea chiriei cuvenite este însuși statul român. Echipele Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral au intervenit pentru eliberarea sectorului de plajă de dotările amplasate ilegal, în temeiul art. 33 din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, în care se precizează că nu este nevoie de autorizație de desființare și nici de sesizare a instanțelor judecătorești.
Operațiunea s-a desfășurat cu sprijinul forțelor de ordine din cadrul Jandarmeriei și Poliției Române”, au precizat angajaţii ABADL.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei