Sens giratoriu desființat, în Constanța. Primăria explică motivul: "Nu asigura elementele geometrice!"

de Florentina BOZÎNTAN Vineri, 14 Iulie 2023 11426
Arterele rutiere din municipiul Constanța sunt într-o continuă transformare, în ultimii ani. Pe străduțele din cartiere au fost instituite sensuri unice, arterele principale sunt șantiere în lucru – grație unor „magnifice” proiecte finanțate din fonduri europene, care au întins la maximum nervii constănțenilor, iar mai nou, se umblă și la sensurile giratorii răspândite prin oraș. Mai grav este, după cum acuză participanții la trafic, faptul că modificările ce se fac, cel puțin în privința sensurilor giratorii, nu sunt anunțate în prealabil, iar ei... le descoperă în trafic!
Astfel, la sfârșitul lunii iunie, constănțenii au descoperit că administratorul drumului public a montat bariere în sensul giratoriu de la intersecția arterelor Cumpenei și I. C. Brătianu (mai precis, din zona cora Brătianu), astfel încât șoferii care ies din strada Justiției în șoseaua I. C. Brătianu sunt obligați să vireze la dreapta, pe sensul spre Gara Constanța. O schimbare apărută „peste noapte”, blamată de constănțeni, mai ales că astfel se „încarcă” micul sens giratoriu din dreptul Școlii Gimnaziale 8, ce nu poate susține camioanele cu marfă care pleacă de la societățile de pe strada Justiției.

Luni, 10 iulie, constănțenii au avut parte de o altă „surpriză”, la un alt sens giratoriu. Mai precis, au constatat dispariția sensului giratoriu de la intersecția arterelor 1 Decembrie 1918 și București! „Încă o zonă unde haosul pune stăpânire în trafic. Am avut surpriza, circulând pe strada București, să constat că la intersecția cu 1 Decembrie 1918 nu mai pot vira la stânga, spre zona Dacia, ci sunt obligat să virez dreapta, spre Gară. A fost desființat sensul giratoriu! Pentru ce a fost necesară această măsură? Mai mult încurcă traficul și așa aglomerat de pe 1 Decembrie 1918 – Alexandru Lăpușneanu”, ne-a semnalat Bogdan I., un constănțean revoltat.

De altfel, nu a fost singurul care a semnalat neplăcerile cauzate. „Nu mai știi pe unde să circuli, prin Constanța. Pe unele străzi se rașchetează asfaltul, pe altele se toarnă, pe altele sunt desființate peste noapte sensuri giratorii! Mi s-a întâmplat luni, am vrut să fac sensul pentru a merge la supermarket și am constatat că nu se mai poate! Unde vom putea să virăm pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, vedem că se desființează toate sensurile giratorii!”, a semnalat și Mirela V..

Referitor la decizia luată cu privire la sensul giratoriu respectiv, reprezentanții Primăriei Constanța ne-au transmis că ¬„a fost desființat întrucât nu asigura elementele geometrice, conform normativelor tehnice. Autoritățile competente analizează situația și colaborează pentru găsirea unei soluții care să permită virajul la stânga/dreapta”.

Potrivit surselor noastre, se vehiculează posibilitatea ca în locul sensului giratoriu să fie realizată o intersecție semaforizată.

Taguri

Comentează știrea

Toma Mihaela
14 iulie 2023
Sensuri giratorii

Aceste sensuri giratorii și sensuri unice nu au făcut decât să îngreuneze circulația! Este logic că dacă avem mai multe ieșiri se fluidizează circulația ,nu dacă stăm la rând și ne învârtim in cerc! Poluare maximă și blocaje în trafic ! Asta s-ar reușit! Felicitari

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei