Serviciul de urgență 112 va putea fi accesat și de persoanele surdo-mute

de Cuget Liber Joi, 17 Ianuarie 2013 176
Serviciul de urgență 112 poate fi accesat și de persoanele surdo-mute, dacă acestea au un videotelefon, în acest sens fiind încheiat un protocol de cooperare între Ministerul Muncii, STS, ANCOM și asociații, a declarat joi, pentru Mediafax, secretarul de stat Denisa Pătrașcu.
Prin acest proiect, persoanele cu dizabilități, în special auditive, vor putea să folosească serviciul de urgență 112. Prin acest protocol, părțile vor coopera pentru identificarea, analizarea și dezvoltarea de soluții tehnice, operaționale pentru preluarea apelurilor de urgență, precum și pentru găsirea de soluții de finanțare acestora", a adăugat secretarul de stat.Denisa Pătrașcu a explicat că la serviciul 112 Buzău există un interpret mimico-gestual, care preia mesajele prin videotelefon și le comunică dispeceratului.
Secretarul de stat a precizat că toate apelurile prin videotelefon, indiferent din ce județ vin, vor fi direcționate către interpretul mimico-gestual din Buzău.
Denisa Pătrașcu a precizat că o problemă ar putea fi faptul că nu toate persoanele cu dizabilități de acest tip și-ar putea permite achiziționarea unui videotelefon, dar se încearcă identificarea unor soluții de finanțare, eventual prin accesarea de fonduri europene, printr-o axă specială pentru persoane cu dizabilități.
Potrivit datelor centralizate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, la nivel național sunt 23.373 de persoane surdo-mute, dintre care 111 sunt instituționalizate, restul fiind în familii, completează Mediafax.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei