Stații de călcat sau fiare de călcat? Care sunt mai bune? Avantaje și dezavantaje pentru stații de călcat

de Cuget Liber Miercuri, 30 Ianuarie 2019 219
Fiare de călcat sau stații de călcat? Care sunt cele mai utile și mai potrivite în casele noastre? Un fier clasic, convențional, de călcat sau o stație de călcat mai performantă, dar și mai scumpă, e adevărat? 

  Stațiile de călat au îmbunătățit, practic, călcatul și, implicit, fiarele de călcat: 1. Vaporii (aburii) se generează într-un rezervor independent. Acest lucru permite încălzirea mult mai rapidă și într-o cantitate mai mare de apă. Faptul că rezervorul este separat de fierul de călcat practic, face ca acesta din urmă să fie mai ușor. 2. Cantitatea mai mare de apă permite generarea unui jet de aburi continuu, mult peste ceea ce poate obține un fier de călcat convențional, ceea ce duce la o economie mai mare de timp: călcatul este mai rapid, întrucât nu trebuie să treci de mai multe ori peste aceleași cute. Totodată, presiunea mai mare permite călcatul unor țesături mai groase și mai exigente. 3. Cum am mai spus, fierul de călcat al unei stații de călcat este mai ușor și mai simplu de utilizat, dat fiind că ceea ce face ca un fier de călcat convențional să fie atât de greu este rezervorul de apă încorporat. Majoritatea modelelor de stații de călcat au fiare de călcat care cântăresc maximum 1-1,2 kg. 

Adio, așadar, durerilor de braț sau de spate din cauza sesiunilor prelungite de călcat haine. 4. Rezervorul de apă este mult mai mare (aproximativ 1,5 litri), iar cele mai bune modele de stații de călcat au un sistem de autonomie nelimitată care permite umplerea rezervorului independent de faptul că fierul de călcat este în funcțiune sau nu. Asta le face ideale pentru casele în care se calcă cantități mai mari de haine odată. 5. Una din caracteristicile adiționale cele mai apreciate la stații de călcat este posibilitatea călcatului vertical și eliminarea cutelor de pe pantaloni, cămăși sau sacouri fără a fi nevoie să le întindem pe masa de călcat. Există, însă, și câteva dezavantaje când vorbim de stații de călcat, comparativ cu fiarele clasice de călcat. 1. Prețul unei stații de călcat este mai mare cu o sumă cuprinsă între 50% și 100%, în comparație cu clasicele fiare de călcat. 2. Pentru stații de călcat avem nevoie de un spațiu de depozitare mai generos, fiind mai voluminoase și mai grele, comparativ cu fiarele de călcat convenționale.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei