Televizorul interzis pentru copiii sub trei ani

de Andreea PERHAIȚĂ Marţi, 09 Octombrie 2012 349
Copiii mai mici de trei ani nu ar trebui să se uite deloc la televizor. Părinții trebuie să taie drastic numărul de ore pe care copiii le petrec în fața televizorului, iar cei mici ar trebui să aibă interzis. Avertismentele le face un psiholog renumit din Marea Britanie, care crede că numai așa se poate îmbunătăți sănătatea și dezvoltarea copiilor. Dr. Aric Sigman este părere că TV-ul poate provoca multe probleme de sănătate, mai ales la copii. 
În jurul vârstei de șapte ani, un copil născut astăzi va fi petrecut aproape un an întreg lipit de ecranul televizorului și, de-a lungul copilăriei, adolescenții ajung să stea mai mult timp la televizor decât la școală.
Utilizarea în aproape toate casele a consolelor de jocuri, tabletelor, laptopurilor, televizorului, telefoanelor deștepte se pare că are legătură cu problemele de obezitate și un risc crescut de boli cardiovasculare și diabet de tip 2, în rândul copiilor.
"Reducerea completă a timpului petrecut la televizor în timpul zilei și amânarea cât mai mult a vârstei la care încep să se uite la TV sau la calculator pot aduce avantaje semnificative pentru sănătatea lor și pentru dezvoltarea lor", mai spune dr. Sigman.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei