Tinerii din cadrul Complexului „Antonio” au primit o vizită inedită în cadrul programului „Plan de Viață”

de Petruta RIDICHE Joi, 28 Martie 2024 210
Tinerii din cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Antonio” Constanța au primit vizita reprezentanților Asociației The Social Incubator București. Întâlnirea s-a realizat în cadrul Programului „Plan de Viață”, desfășurat în parteneriat cu AFI Europe.
Asociația și-a propus să lucreze la integrarea socială și profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție al copilului la 18 ani. Tinerii, care și-au exprimat opțiunea cu privire la înscrierea în program, vor avea mai multe beneficii. Pe listă se află asigurarea costurilor de chirie pentru o perioadă de opt luni calendaristice, asigurarea cheltuielilor cu hrana și plata utilităților și transportului pentru un interval de trei luni. De asemenea, printre beneficii se mai numără participarea la sesiuni individuale de evaluare socială și psihologică și sesiuni de orientare vocațională pentru evaluarea competențelor profesionale. De asemenea, tinerii vor participa la ateliere de educație nonformală care constau în dezvoltare profesională și personală, integrare pe piața muncii la angajatori parteneri și suport pe parcursul perioadei de angajare în vederea menținerii locului de muncă și a integrării în noul colectiv.
„Mulțumim Asociației The Social Incubator București, care, prin proiectul desfășurat, asigură tinerilor noștri suportul necesar pentru ca aceștia să-și atingă potențialul maxim și să-și construiască un viitor mai bun.
Integrarea socială și profesională a acestor tineri reprezintă un obiectiv vital, pentru asigurarea unei tranziții cât mai lină către viața adultă independentă”, au transmis reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, referitor la proiect.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei