Tot mai mulți tineri de peste 30 de ani primesc bani de la părinți

de Petruta RIDICHE Duminică, 14 Aprilie 2024 316
Un studiu recent arată că o treime dintre tinerii cu vârste peste 30 de ani încă primesc bani de la părinți. Mulți dintre ei cer bani de la părinți pentru facturi sau abonamente, mâncare sau chirie. Mai exact, cer bani părinților pentru cheltuieli curente.
Tot din cauza traiului costisitor pe care îl duc, mulți tineri ajung să se mute târziu de acasă. Specialiștii spun că, deși este normal ca salariile mici să nu îi motiveze, mulți dintre tineri rămân la părinți pentru că așa le este mai ușor.
„Salariile mici, într-adevăr, nu sunt atrăgătoare, dar stând cu părinții acasă este confortabil, pentru că ai mare parte din cheltuieli acoperite de către părinți. Sunt mai multe situații, sunt și tineri care se descurcă fără ajutorul părinților, dar și tineri care merg la studii și care nu au loc de muncă și au nevoie pentru o perioadă scurtă, care de multe ori se poate transforma într-o perioadă mai lungă, de sprijinul părinților. Aici este o diversitate legată și de mediile rezidențiale și de puterea de sprijin a părinților”, a explicat Sorin Cace, director adjunct la Institutul de Cercetare a Calității Vieții. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei