Traficul pe Podul peste Dunăre de la Ruse va fi oprit pentru lucrări de consolidare

de Madalina PETRESCU Sâmbătă, 26 August 2023 172
Traficul pe Podul peste Dunăre de la Ruse va fi oprit timp de patru ore pe noapte, în perioada 28-31 august, în fiecare noapte între orele 22:00 şi 02:00. Motivul îl reprezintă realizarea unor lucrări de reparaţii urgente la rosturile şi panourile de beton ale structurii podului, a anunţat Agenţia de Infrastructură Rutieră (RIA).

În perioada restricţiei, toate tipurile de vehicule vor fi oprite să traverseze în ambele sensuri. Serviciile vamale şi de frontieră din Bulgaria şi România au fost consultate deoarece punctul de trecere a frontierei este mai puţin aglomerat în acel moment al zilei. RIA şi-a cerut scuze şoferilor pentru disconfort, dar lucrările de reparaţii şi reabilitare sunt necesare pentru a asigura deplasarea în siguranţă.

Potrivit RIA, preluată de Agerpres, până la sfârşitul lunii ar urma să fie anunţată o licitaţie publică pentru consolidarea cuprinzătoare a Podului peste Dunăre, de pe partea bulgară, deoarece podul se află într-o stare avansată de degradare. Agenţia a subliniat că până acum nu a fost realizată nicio reparaţie majoră a podului. Rosturile au fost consolidate în urmă cu mai bine de 22 de ani, în timp ce hidroizolaţia şi pavajul de asfalt au fost înlocuite în 2011.Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei