Vești bune pentru pacienți! Iată ce schimbări au loc la Spitalul Județean Constanța

de Florentina BOZÎNTAN Luni, 31 Iulie 2023 1853
Compartimente noi vor fi înființate în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, proiectul de hotărâre fiind adoptat în cea mai recentă ședință a Consiliului Județean. Astfel, printre compartimente se află cele de cronici, la secțiile de la Palazu Mare și Agigea, despre care specialiștii au tot afirmat, în ultimii ani, că sunt necesare.
Consilierii județeni au adoptat, în cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Constanța, proiectul de hotărâre privind modificarea structurii organizatorice a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța. Modificările vizează mai multe structuri ale unității sanitare. Astfel, în cadrul uneia dintre cele mai recent înființate structuri ale spitalului, Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari, vor fi înființate un laborator cât și mai multe cabinete medicale. Demersul este dorit atât de specialiști, cât și de autoritățile locale, cunoscut fiind că este un deziderat al acestora ca structura respectivă să se dezvolte și să ofere cât mai multe servicii medicale localnicilor. Astfel, potrivit proiectului CJC, vor fi înființate: un laborator de analize medicale, cu punct de recoltare probe biologice, și următoarele cabinete medicale – medicină internă, cardiologie, neurologie, dermatovenerologie, chirurgie generală, ORL, pediatrie, obstetrică – ginecologie, ortopedie, traumatologie, diabet zaharat și boli de nutriție, gastroenterologie, laborator radiologie și imagistică medicală, săli tratamente. De asemenea, se va desființa punctul de sterilizare din cadrul CSM Năvodari.
Alte modificări vizează „suplimentarea numărului de paturi din cadrul Compartimentului Chirurgie Toracică al Secției Clinice Chirurgie Generală – creșterea numărului de paturi aprobate de la 3 la 8, prin redistribuire din numărul total de 75 de paturi în Secția Clinică Chirurgie Generală”, dar și „înființarea unui compartiment de cronici, cu 4 paturi, în Secția Clinică Psihiatrie – înființarea unui număr de 4 paturi destinate pacienților cronici, prin redistribuire din totalul de 75 de paturi aprobate pentru Secția Clinică Psihiatrie”. Se impune precizat că, în repetate rânduri, specialiștii au atras atenția că județul Constanța era singurul care nu dispunea de secție pentru bolnavii cronici din sfera psihiatrică și că, în multe cazuri, pacienții trebuie să fie internați pentru o perioadă mai îndelungată.
Totodată, în cadrul proiectului, s-a decis înființarea „unui compartiment de 5 paturi pentru Compartimentul ATI, precum și a unui compartiment de cronici cu 12 paturi în cadrul Secției TBC Osteoarticular – prin redistribuire din totalul de 60 de paturi, aprobate pentru Secția TBC Osteoarticular, din Agigea”.
Toate propunerile cuprinse în proiectul de hotărâre au avizul Ministerului Sănătății, semnat de ministrul Alexandru Rafila. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei