Zeci de amenzi pentru societățile comerciale de pe raza judeţului Constanţa

de Mirabela ȘERBĂNESCU Vineri, 06 Mai 2022 439
Pe parcursul lunii trecute, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanța a continuat activitatea de verificare și control a societăţilor comerciale care își desfășoară activitatea pe raza judeţului Constanţa.
Serviciul Control Relaţii de Muncă a verificat un număr de 295 agenți economici, din care 40 au fost sancționaţi. De asemenea, s-au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale, din care 33 amenzi în valoare de 453.500 lei și 18 avertismente. În plus, cu ocazia controalelor efectuate în luna aprilie au fost depistați patru angajatori care foloseau muncă nedeclarată, fiind identificate șapte persoane care nu aveau forme legale de angajare, pentru care s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 140.000 lei.
Potrivit șefului ITM, Eugen Bola, deficiențele constatate de către inspectorii de muncă se referă la nerespectarea prevederilor legale privind evidenţa orelor de lucru prestate de salariati; încălcarea prevederilor legale referitoare la încheierea în formă scrisă și transmiterea în Revisal a contractelor individuale de muncă; neacordarea drepturilor salariale ; încălcarea prevederilor legale privind munca suplimentară și munca de noapte.
Referitor la activitatea de control privind securitatea și sănătatea în muncă, inspectorii au efectuat alte 146 controale, în urma cărora s-au constatat 51 de neconformități, motiv pentru care s-au dispus 51 măsuri de remediere. La finalul acestora, s-au aplicat 51 de sancțiuni, din care 17 avertismente și 34 amenzi contravenționale, în valoare totală de 137. 500 lei. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei