Au încins nisipul la Constanţa! 13 medalii pentru România, la Mondialele de lupte pe plajă U20

de Sorin MIHALACHE Duminică, 04 Septembrie 2022 109
Bilanţ excelent pentru sportivii români, care au cucerit nu mai puţin de 13 medalii - şase de aur, patru de argint şi trei de bronz - la Campionatele Mondiale de lupte pe plajă Under-20, găzduite de plaja Modern din Constanţa.
La masculin, constănţeanul Daniel Sandu şi-a adjudecat aurul mondial al categoriei 70 kg, după ce l-a învins în finală pe moldoveanul Ion Marcu, la cat. 80 kg, Denis Chirică a intrat în posesia titlului după ce l-a învins în ultimul act pe americanul Thor Tysen Allen Michaelson, la cat. 90 kg, Alexandru Oltean s-a clasat pe locul secund, iar Răzvan Păvălasc a obţinut bronzul, iar la cat. +90 kg, Georgian Tripon a obţinut aurul, după finala cu azerul Zafar Aliev, în timp ce Eduard Popescu a ratat medalia de bronz după ce a pierdut finala mică disputată cu grecul Rafail Gkirnis.
La feminin, constănţeanca Ana Maria Pîrvu a cucerit aurul la cat. 50 kg, la cat. 60 kg, Viorica Adam a pierdut finala cu ucraineanca Sofia Marcenko şi a rămas cu argintul, în timp ce Ana Maria Puiu a luat medalia de bronz, după ce a câştigat finala mică, disputată contra americancei Mia Kaur Macaluso.
Finală sută la sută românească la cat. 70 kg, cu Teodora Sîrbu învingătoare în faţa Paulei Rotaru, iar la cat. +70 kg, Elena Margaş a luat aurul după o finală cu Andreea Scărlătescu. România a obţinut şi bronzul, prin constănţeanca Amalia Rătunzeanu, care a câştigat finala mică disputată împotriva americancei Angelina Anderson.
Foto: Facebook / Federaţia Română de Lupte
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei