Activitate intensă la CSM Constanţa. Sportivii de la malul mării au obţinut rezultate remarcabile

de Mircea GHIȚĂ Duminică, 09 Iunie 2024 151
După un sezon foarte bun, cu medalii de argint în Liga Zimbrilor și Cupa României, dar și un parcurs extraordinar în EHF European League, până în grupele principale, CSM Constanța mizează pe același staff tehnic. Mai exact, George Buricea antrenor principal, Ionuț Pușcașu antrenor secund, Silviu Băiceanu team-manager, Nicu Roman kinetoterapeut, Ognjen Jovanović preparator fizic și cel mai recent component al staff-ului anunțat în această săptămână, Mario Blažević , antrenor cu portarii.
Constanţa se pregăteşte pentru un alt sezon plin de provocări, în competițiile naționale, dar și în Europa, unde visează din nou la fazele superioare ale EHF European League alături de aceiaşi fani minunaţi. CSM Constanța va miza în următorul sezon pe un nucleu important de jucători care au scris istorie pentru oraşul de la malul mării.
CSM Constanța atacă un nou sezon în handbalul național și european cu echipa de succes din ediția trecută. Rămân în tricoul Constanței portarii Dan Vasile, Ionuț Rusu și Gabriel Preda, centrii Călin Căbuț, Andrei Drăgan și Ayar Murtaza, interii Vitaly Komogorov, Gabriel Ilie, Irakli Chikovani, Mikalai Aliokhin și Marin Vegar, extremele Valentino Ravnić, Alexandru Andrei, Ionuț Nistor, Strahinja Stanković, Rareș Ștefan și Teodor George Ștefan, pivoții Zoran Nikolić și Gastón Mouriño. Este un grup sudat și valoros, determinat să se bată pentru trofee cărora li se vor mai adăuga o serie de jucători în viitorul apropiat.
Totodată, campioana en titre a României la baschet feminin, CSM Constanța va evolua, în premieră, în FIBA EuroLeague Women, cea mai tare competiție inter-cluburi din Europa. Din toamnă, fetele de la malul mării vor fi în lumina reflectoarelor, alături de cele mai bune echipe ale continentului.
Euroliga feminină va porni la drum cu 16 echipe, iar noul format propune un număr mai mare de meciuri, în trei faze, care se vor încheia cu un Final 6.
Înainte de startul sezonului, vom ști dacă echipa noastră va juca în calificări sau direct în grupe, unde echipele își securizează parcursul european, cu varianta de a merge în EuroCup Women. Din toamnă, spectacolul revine în Sala Sporturilor, cu baschetbalistele noastre în prim-plan.
De asemenea, sportivii legitimați la CSM Constanța, antrenați de Cristian Doicescu, propulsează astfel Federația Română de Triatlon pe locul 3 în clasamentul european la nivel de juniori. România a urcat două poziții și a scos Italia și Franța din Top 3. Este o performanță extraordinară pentru triatlonul românesc, datorată și celorlalți juniori români care au concurat în competițiile internaționale, printre care și junioara noastră, Amalia Singuran. Aflat într-o ascensiune formidabilă, Carol Popa a reușit o nouă clasare de top, locul 4, la cea mai recentă etapă de Cupă Europeană, de la Silver Lake (Serbia), după ce a mai obținut, în acest an, o medalie de argint la Quarteira (Portugalia) și una de bronz la Caorle (Italia). La Silver Lake, Carol și Raul au cucerit și o medalie de argint la ștafetă mixtă, cu Team Romania. Urmează Cupa Europeană de Juniori de la Izvorani, din 15-16 Iunie.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei