Campionatele Europene de cros de la Torino Adelina Panaet şi ştafeta României, la un pas de Top 10

de Sorin MIHALACHE Luni, 12 Decembrie 2022 20184
Atleta Adelina Elena Panaet, de la CSM Constanţa, s-a clasat pe locul 11 cu ştafeta mixtă 4x1.500 m a României care a participat la Campionatele Europene de cros de la Torino (Italia). Coechipieri i-au fost Marian Coman (CSU Arad-CSM Craiova), Mădălin Chiş (CS Crişul Oradea-CSM Craiova) şi Cristina Bălan (CS Athletics Timişoara-CSM Craiova), iar acest loc 11 a reprezentat cel mai bun rezultat al delegaţiei României la Europene.
Ştafeta Italiei s-a impus cu timpul de 17 minute, 23 secunde, urmată de Spania (17 minute, 24 secunde) şi Franţa (17 minute, 31 secunde), în timp ce România a fost cronometrată cu timpul de 18 minute, 19 secunde.
La seniori (9,6 km), s-a impus norvegianul Jakob Ingebrigtsen, urmat de britanicul Emile Cairess şi belgianul Isaac Kimeli, în timp ce românul Ştefan Gavril s-a clasat pe o poziţie modestă, 65.
Britanicul Charles Hicks a câştigat la Under-23 (8 km), fiind urmat de conaţionalul săi Zakariya Mahamed şi de francezul Valentin Bresc.
La juniori (U20), a ieşit învingător britanicul Will Barnicoat, cronometrat pe 6 km în 17 minute, 40 secunde, urmat de irlandezii Nicholas Griggs şi Dean Casey. Românul Dragoş Pop a terminat departe de plutonul fruntaş - locul 78.
Desfăşurat în Piemonte - La Mandria Park, Europeanul de cros a reprezentat ultimul eveniment atletic internaţional major al anului. La ediţia din acest an, România a participat cu 11 alergători - două echipe şi două prezenţe doar la individual.
Foto: Facebook / Federaţia Română de Atletism
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei