Campionatele Europene de atletism Anca Heltne este în finală, Angela Moroșanu - blocaj psihic!

de Cuget Liber Vineri, 29 Iunie 2012 274
Campionatele Europene de atletism de la Helsinki au continuat, ieri, cu bune și rele pentru delegația României, Ancuța Bobocel calificându-se cu un timp onorabil, 9’40"88/100, locul 5 în prima semifinală, în ultimul act al probei, de sâmbătă seara (19,55), iar Anca Heltne, de la CS Farul Constanța, a reușit o nesperată calificare în finala de vineri seara la aruncarea greutății, cu ultimul rezultat al preliminariilor, 16,70 m. Ea vine după 2 ani de pauză forțată, astfel că această prezență în elită poate reprezenta un nou început.
Însă reuniunea de ieri dimineața a început într-un mod de-a dreptul straniu pentru tricolori: prezentă în prima semifinală a probei de 400 m garduri, Angela Moroșanu a condus mai bine de 300 de metri cursa, dar înaintea ultimului gard a început să se clatine, a trecut cu dificultate obstacolul, după care pur și simplu a luat-o la pas.
"Angela nu s-a accidentat, pur și simplu, caz foarte rar, s-a blocat, psihic, nu a mai putut să alerge, nici ea nu-și explică prea bine ce s-a întâmplat. De mai bine de un an are curse puține, iar acum a avut acest blocaj incredibil", a declarat, pentru Agerpres, purtătoarea de cuvânt a Federației Române de Atletism, Cristina Vladu.
O altă speranță a delegației române, triplusaltistul Marian Oprea, a ratat complet calificările de ieri: a avut o primă încercare reușită modestă, de doar 16,17 m (baremul a fost unul abordabil, de doar 16,75 m), după care a acuzat dureri la un călcâi, depășind ultimele două sărituri regulamentare. Practic, fostul vicecampion olimpic la Atena-2004 este ieșit din cursa olimpică, deși ar mai avea un concurs în care ar putea să facă baremul de 17,20 m, la Campionatele Naționale de la sfârșitul săptămânii viitoare, data-limită pentru Londra la atletism fiind 8 iulie.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei